Dél-alföldi fürdők


Közzétéve:
 

Cikksorozatunkban régiónként bemutatjuk az ország legismertebb fürdőit. Az észak-alföldi fürdők után ma a Dél-Alföld fürdői következnek: Szeged, Orosháza-Gyopárosfürdő és Mórahalom.

Napfényfürdő Aquapolis – Szeged

SzegedKorszerű gyógyászati kezelések, élményfürdő és számtalan wellness szolgáltatás egyaránt rendelkezésére áll annak, aki ellátogat a szegedi Napfényfürdő Aquapolisba. A Dóra kút 1551 méternyi mélyéről 70 fokos nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyviz tör fel, ami kiválóan alkalmas mozgásszervi, belgyógyószati betegségek és csontritkulás kezelésére.

A Napfényfürdő gyógyászati részlegében szakorvosi irányítás mellett vehetők igénybe a fürdőgyogyászati és fizikoterápiás kezelések.Az új gyógyászati részlegen egyéni gyógytorna szobák, fizikoterápiás szobák, víz alatti vízsugár masszázs, szénsavas fürdők, gyógyvizes kádfürdők, iszappakolás, csoportos víz alatti tornamedence, gyógyvizes medence, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs és gyógytornaterem várja a gyógyulni vágyókat. A gyógyászati részlegen, egyedülálló módon, nappali kórház is épült.

A gyógyászat mellett a Napfényfürdő Aquapolisban működik a város legnépszerűbb strandfürdője is. Az élményfürdő részlegen belső élménymedence tér várja a vendégeket sodrófolyósokkal, zuhatagokkal, pezsgőágyakkal és egyéb élményelemekkel. A fürdőkomplexumban 13, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda gondoskodik a szórakozásról. A 30 méteres toronyból induló 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda a leghosszabb Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között.

Gyógy- és Élményfürdő – Orosháza-Gyopárosfürdő

Orosháza-GyopárosfürdőOrosháza üdülőnegyedében, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő. Az Alföld gyöngyeként is ismert üdülőhely valójában egy három tóból álló tórendszer, mely 1869-től vált közismertté gyógyhatású fürdőként. A természetes alkáli-hidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, reumatikus és ízületi bántalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra alkalmas. A gyopárosi fürdő termálvize 34 fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldja. A vízgőzt, a párát belélegezve légúti betegségeken segíthet, a bőrrel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegségek kezelésére jó.

Az élményfürdő komplexumban 4 beltéri és 3 nyitott, élményelemekkel felszerelt medence és két óriáscsúszda gondoskodik a szórakozásról. Az élményfürdő egyik különlegessége a Szaunapark, ahol a hagyományos szaunák mellett bioszauna, aromakabin, fényterápia és danárium is található.

Szent Erzsébet Gyógyfürdő – Mórahalom

MórahalomA településen az 1960-as években találtak termálvizet. A 660 méter mély kút a Pannon tenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. A fürdőépületet 1964-ben kezdték építeni, amely az évek során folyamatosan bővült, fejlődött. A ma már négy csillagos minősítésű Szent Erzsébet Gyógyfürdő az utóbbi néhány évben teljesen újjászületett, mely nemcsak gyógyászati központ, de egyúttal olyan fürdő is, ahol a családok együtt szórakozhatnak és pihenhetnek.

A jódos jellegű gyógyvíz kifejezetten alkalmas a térd- és vállízület megbetegedéseinek gyógyítására. A fedett és szabadtéri gyógymedencékben található Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. A gyógyfürdő vendégei több mint harmincféle kezelés közül választhatnak, emellett széleskörű wellness- és fitneszszolgáltatásokat is nyújtanak.

Önnek melyik a kedvenc fürdője?

Hozzászólások

hozzászólás