Észak-alföldi fürdők


Közzétéve:
 

Cikksorozatunkban régiónként bemutatjuk az ország legismertebb fürdőit. A Dunántúli fürdők után ma az Észak-Alföld fürdői következnek: Hajdúszoboszló, Debrecen, Szolnok és Cegléd.

HungaroSpa – Hajdúszoboszló

A 73 fokos termálvíz, mely a várost híressé tette, 1925-ben tört a felszínre a szénhidrogén kutatások nyomán. Hamar kiderült, hogy a víznek gyógyító ereje van, ezért fürdőt építettek a városban. A hajdúszoboszlói gyógyfürdő számos beruházásnak köszönhetően ma minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt: nemcsak gyógyulni, de az Aquaparknak köszönhetően szórakozni is lehet itt.

A jódos, brómos, sós, hidrogénkarbonátos termálvíz különböző ízületi problémák, ideggyulladások, nehezen gyógyuló csonttörések, bizonyos nőgyógyászati megbetegedések, meddőség és idült bőrbetegségek esetén is hatásos. A gyógyfürdőben több mint negyvenféle kezelés áll a betegek rendelkezésére, melyek akkor a leghatékonyabbak, ha kombinálva alkalmazzák őket. Többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elektroterápiás kezeléseket és a legmodernebb szoft lézer kezelést is alkalmaznak.

A gyógyfürdő csarnokában három fedett 32, 36, 38 fokos gyógyvizes medence található, amihez négy nyitott gyógyvizes medence csatlakozik. A szórakozni vágyókat az Aquaparkban 1 km összhosszúságú csúszdák, strandmedencék, játszótér és számos attrakció várja.

Aquaticum Fürdőközpont – Debrecen

A debreceni Nagyerdő szívében, egy 66 m átmérőjű kupolacsarnokban várja vendégeit az Aquaticum termálfürdő. Különböző hőfokú gyógyvízzel töltött medencékkel, váltófürdővel, gőzkamrákkal kényeztetik a vendégeket. A medencecsarnokban három különböző hőfokú gyógyvizes medence, úszómedence, váltófürdő és gőzkamrák találhatók. A dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal ellátott külső- és belső medencék gyógyvizes masszázsokkal egészíthetik ki a gyógykezeléseket.

A debreceni gyógyvíz 65 fokos alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. A víz különösen alkalmas csontritkulás, kopásos betegségek, reumatikus- és ízületi problémák, bőrbetegségek és többek között idült nőgyógyászati betegségek gyógyítására. A gyógyfürdőhöz mediterrán élményfürdő is kapcsolódik. Élménymedencéivel, szauna- és masszázscentrumával az egész család számára kiváló kikapcsolódást nyújt.

Tiszaligeti Strandfürdő – Szolnok

A 948 méter mélységből feltörő 54 fokos hévíz alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, számottevő kalcium, magnézium, fluor, metakovasav tartalommal. Különösen a reumatikus és mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati problémák gyógyítására hatásos. Ivókúraként gyomorsav túltengés enyhítésére javasolják. A török hangulatú gyógyfürdőnek három fedett medencéje van, de a termálfürdőzés mellett strandolni, úszni is lehet. A fürdő szauna részleggel, masszázsokkal, balneoterápiás szolgáltatásokkal, gőzfürdővel, súlyfürdővel, fizikoterápiás kezelésekkel és iszappakolásokkal várja vendégeit.

Ceglédi Gyógyfürdő – Cegléd

CeglédAz 1990-es évek elején végzett próbafúrások eredményeként tört a felszínre az 54 fokos gyógyvíz Cegléd határában, amire a 2000-es évek elején modern fürdő épült. A víz a nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid és jodit gyógyvizek csoportjába tartozik, mely kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus, emésztőszervi és bőrgyógyászati betegségek, valamint az idegpályák rehabilitációs kezelésére. Emellett ivókúraként is javallott.

A korszerű wellness és gyógyászati centrum a gyógymedencéktől a látványmedencékig, a gyermekmedencéktől az úszómedencéig, összesen tíz medencével, közel 1400 m2 vízfelülettel biztosítja a gyógyászati és wellness szolgáltatásokat.

Önnek melyik a kedvenc fürdője?

Hozzászólások

hozzászólás