Blog


Budapest látnivalói

Közzétéve:
 

Hosszú oldalakon keresztül sorolhatnánk fővárosunk legszebb nevezetességeit, de talán sose jutnánk a végére. Mai cikkünk bemutat néhányat Budapest legfontosabb látnivalói közül.

 
 

 

Népszerű kirándulóhelyek

Közzétéve:
 

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy kis kirándulás a szabadba. Mozgassuk meg magunkat, nyújtózzunk ki és járjuk be az éledő természetet. Az ország néhány népszerű kirándulóhelyét mutatjuk be mai cikkünkben.

 
 

 

Szállodák kültéri medencével

Közzétéve:
 

Szinte mindenki víz közelében képzeli el a nyaralást, hiszen ez egyszerre nyújt remek szórakozást, és véd meg a nyári napok kíméletlen forróságától. Mai cikkünk bemutatja a külső medencével rendelkező belföldi szállodák legjobbjait.

 
 

 

Matyó Húsvét Mezőkövesden

Közzétéve:
 

Ha a tavalyi „fehér húsvét” után idén inkább valami hagyományosabb időtöltésre vágyna, induljon el Matyóföldre, hogy igazi, hamisítatlan tavaszköszöntőben lehessen része.

Mezőkövesden a hagyományos sosem jelent egyet az állandóval, vagy az unalmassal. Minden alkalom, amit a matyó fővárosban töltünk, különlegesnek számít, hiszen mindig valami újat és érdekeset ismerhetünk meg az érdekes népszokásokból.

 
 

 

Hazai golfpályák

Közzétéve:
 

A golfot sokan ismerik, de kevesen űzik Magyarországon. Erről a sportról sokaknak idős cégvezetők jutnak az eszébe, akik a pályán vitatnak meg pár fontos üzleti ügyet. Valójában azonban minden korosztályban egyre növekvő népszerűségnek örvend a golf, már hazánkban is. Mai cikkünkben néhány hazai golfpályát mutatunk be.

 
 

 

Arborétumok

Közzétéve:
 

Akik érdeklődnek a növények világa iránt, mindenképp látogassanak el egy arborétumba. Ez egyfajta botanikus kert, a fák, cserjék és virágok birodalma. Elbűvölő színek, illatok és nyugodt séták jellemzik ezeket a kerteket. Céljuk az oktatás, a ritka fajok termesztése, kutatása és védelme. Mai cikkünkben hazánk néhány ismert arborétumát mutatjuk be.

 
 

 

Világörökségi helyszínek

Közzétéve:
 

Hazánk nem szűkölködik természeti és kulturális kincsekben, és ezt a világ is elismeri. Olyan értékekkel bírunk, amik egyedülállóvá teszik az országot, és ezek méltán kerültek fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Ezeket mutatja be mai cikkünk.

 
 

 

Budapesti múzeumok

Közzétéve:
 

Mai cikkünk bemutatja fővárosunk legérdekesebb, legnagyobb, leggazdagabb múzeumait, ahol a történelem és a művészet egyszerre van jelen.

 
 

 

Tatai Patara 1597.

Közzétéve:
 

Kardcsörtetés, ágyúszó, ostrom és mulatság. Magyarország egyik leglátványosabb hagyományőrző rendezvénye kezdődik a héten a tatai várban. A török kori történelmi fesztivált idén már 14. alkalommal rendezik meg.

 
 

 

A füredi Anna-bál

Közzétéve:
 

Díszes ruhák, klasszikus zene és fényűző pompa… Idén júliusban rendezik meg 196. alkalommal az ország leghíresebb és legkülönlegesebb bálját, a balatonfüredi Anna-bált.

 
 

 

Magyarország legrégebbi szállodái

Közzétéve:
 

Az ország történelmét nem csak a várakon, múzeumokon keresztül ismerhetjük meg, hanem a nagy múltú hotelekben pihenve is. Cikkünk bemutatja hazánk legrégibb szállodáit, melyek a mai napig szívesen fogadják a vendégeket.

 
 

 

Látnivalók Nyíregyházán

Közzétéve:
 

Mai cikkünk hazánk hetedik legnagyobb városát, a folyamatosan változó és pezsgő Nyíregyházát mutatja be.

A település környéke már a honfoglalás éveiben lakott terület volt, és azóta folyamatosan fejlődve az Észak-Alföld egyik legfontosabb központja lett. A megyeközpont gazdag történetét látnivalóin keresztül ismerhetjük meg igazán.

 
 

 

Látnivalók Szombathelyen

Közzétéve:
 

Mai cikkünk Magyarország egyik leggazdagabb történelmi múlttal rendelkező városának nevezetességeit mutatja be, melyek az ősidőktől kezdve napjainkig folyamatosan bővülve ékesítik Szombathely utcáit.

Szombathely területét már az ősember is szívesen választotta otthonának, az ókori Pannónia legnagyobb kereskedelmi útvonala, a Borostyánút pedig épp emellett a város mellett húzódott. A történelmi város manapság is komoly szereppel bír, főleg turisztikai látványosságainak köszönhetően.

 
 

 

Hajózás a Dunán

Közzétéve:
 

Ha nincs idő napokon át felfedezni Budapest szépségeit, ám mégis élménydús városnézésre vágyunk, a legjobb lehetőség, ha hajóra szállunk. Mai cikkünk bemutatja a dunai hajókirándulások néhány lehetséges változatát.

 
 

 

Négycsillagos konferenciahotelek Budapesten

Közzétéve:
 

Legyen az családi vagy céges rendezvény, életünk nagy eseményeinek helyszíne is épp olyan fontos, mint maga az alkalom. Mai cikkünkben Budapest legjobb négycsillagos konferenciahotelei szerepelnek.

 
 

 

Legszebb váraink

Közzétéve:
 

Váraink a történelem nagy pillanatainak voltak szemtanúi, bejárni őket pedig minden korosztály számára izgalmas kirándulás. Mai cikkünk bemutat néhány ismertebbet a Magyarországon fennmaradt várak közül.

 
 

 

Történelmi borvidékek

Közzétéve:
 

A borászatnak évezredes hagyományai vannak hazánk területén, nem is csoda, hogy ez az egyik legkülönlegesebb ismertetőjegyünk külföldön. Mai cikkünkben Magyarország néhány ismert borvidékét mutatjuk be.

 
 

 

Pezsgőfürdős szobák

Közzétéve:
 

Amikor kényeztetésre, feltöltődésre vágyunk, nemcsak az fontos szempont, hogy a szálloda wellness részlege milyen szolgáltatásokkal tud ehhez bennünket hozzásegíteni. Jó érzés, amikor a szobából ki sem kell lépnünk, ha egy kis kényeztetésre vágyunk. Ha a párunkkal utazunk, a romantikus hangulatot is fokozza, ha olyan szobát foglalunk, amihez jacuzzi avagy pezsgőfürdős kád is tartozik.

 
 

 

Miskolc látnivalói

Közzétéve:
 

Mai cikkünkben az ország harmadik legnagyobb városát, és egész Európa egyik legrégebbi települését fogjuk bemutatni.