Legszebb váraink


Közzétéve:
 

Váraink a történelem nagy pillanatainak voltak szemtanúi, bejárni őket pedig minden korosztály számára izgalmas kirándulás. Mai cikkünk bemutat néhány ismertebbet a Magyarországon fennmaradt várak közül.

A gyulai vár

gyulai várEurópa utolsó síkvidéken álló, épen maradt téglavárát látogathatjuk meg Gyula festői városában. A vármúzeumban 24 kiállítóterem meséli el a több mint hatszáz éves erőd történetét, mely a magyar történelem legpusztítóbb viharait élte túl. Sötét, ám izgalmas kirándulást tehetünk a Bűn és bűnhődés az egykori Magyarországon című kiállításon, de megismerhetjük az egykori várúrnők és várurak mindennapjait is. A várszínház már több éve mutat be előadásokat a falak között, a csónakázótó pedig remek program lehet a kirándulás elkezdéséhez és befejezéséhez egyaránt.

A vártól alig néhány lépésre áll a Hunguest Hotel Erkel, ahol négycsillagos kényelemben pihenhetünk a várlátogatás után.

A sümegi vár

sümegi várHa középkori várakra gondolunk, egészen biztosan valami olyasmit látunk magunk előtt, mint amit Sümeg falai nyújtanak. Szinte megszámlálhatatlan remek kiállítást találhatunk a hegytetőre épült erődben, olyan programok fogadnak minket, mint a Történelmi Lovasjátékok, kipróbálhatjuk a középkori hajítófegyvereket, és részt vehetünk a Középkori Többfogásos Lakomán is.

Ezekben az eseményekben a négycsillagos Hotel Kapitány szálloda is közreműködik, ahol a történelmi kirándulást wellness szolgáltatások segítenek kipihenni.

Az egri vár

egri várEger történelmi vára minden iskolai kirándulás egyik első számú célpontja, de a felnőttek számára is rengeteg izgalmat rejt. Számtalan kiállítást látogathatunk meg, de már a falak végigjárása is egy páratlan történelmi utazásnak számít. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi program vár itt minket, így mindenképp érdemes pár napra megszállni a városban, hogy több napot is rászánhassunk a kirándulásra.

A vár közelében, Eger főterén, egy 18. századi épületben kapott helyett a háromcsillagos Hotel Senator-Ház, ahol remekül berendezett, komfortos szobák várnak minket.

A visegrádi vár

visegrádi várMindenkinek érdemes legalább egyszer ellátogatnia a festői Dunakanyar vidékére, a Visegrád felett magasodó várba. A hegy tetején emelkedő fellegvár, a Salamon-torony, a reneszánsz palota maradványai mind olyan élményekkel gazdagítanak, melyeket máshol aligha élhetünk át. A nyári palotajátékok látogatók ezreit vonzzák ide, hogy megnézhessék a hagyományőrző lovagok összecsapásait.

Mátyás király várának szomszédságában mi is királyi kényelemben szállhatunk meg a négycsillagos Hotel Silvanus szállodában, ahol gőzfürdők, sókamrák, medencék és még sok más wellness szolgáltatás segíti a pihenésünket.

A siklósi vár

siklósi várA Tenkes kapitánya című sorozat egyik fontos helyszíneként maradt meg sokak emlékezetében Siklós vára, ám történelmi, és építészeti jelentősége miatt is sokan látogatják. A falak között sorra váltakoznak román, gótikus és reneszánsz építészeti jegyek, ráadásul kiváló állapotban, hiszen ezt az erődöt szerencsés módon nem rombolták le a Rákóczi-szabadságharc után.

A vár lábánál a Hotel Castello négycsillagos szobáiban szállhatunk meg, ahol termálmedencék, gőzfürdők, és még számtalan más kikapcsolódási lehetőség vár minket.

Hozzászólások

hozzászólás