A füredi Anna-bál


Közzétéve:
 

Díszes ruhák, klasszikus zene és fényűző pompa… Idén júliusban rendezik meg 196. alkalommal az ország leghíresebb és legkülönlegesebb bálját, a balatonfüredi Anna-bált.

Ez a páratlan „táncvigalom” még 1825-ben született, és mindig is hazánk legnagyobb alakjait látta vendégül, mint például Jókai Mórt, Blaha Lujzát, vagy épp Vörösmarty Mihályt. A bál csillogása a közel két évszázad alatt sem veszített fényéből. Idén is a leggyönyörűbb ruhákra, páratlan zenei élményekre, és fennkölt, 19. századi hangulatra számíthatunk.

Anna-bálAnna-bál

Mint mindig, most is az Anna naphoz legközelebb eső szombaton, július 26-án kezdődnek a táncok az Anna Grand Hotel báltermében, ám a kísérőrendezvényekre már 22-én elindulhatunk. A Balatonon Krúdy Gyula novellája alapján szívhalászaton vehetünk részt egy gyönyörűen feldíszített, lampionozott hajón. Táncbemutatók, fúvóskoncertek, különféle előadások szórakoztatják még a vendégeket. Az előző évi bálkirálynő még a nagy esemény előtt sétakocsikázik a városban, ám 27-én már az új királynő ül a hintón, és huszárkísérettel járja be Balatonfüred utcáit.

A füredi Anna-bálA füredi Anna-bál

A 2021-es Anna-bál nyitótáncait a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő, amiben maga a Mendelssohn Kamarazenekar működik közre. Az ünnepi vacsora után következik az Anna-bál Szépe választás, melyet a Magyar Televízió is közvetít, majd egész éjszaka folytatódik az úri mulatság. Eközben odakint utcabál, operagála, és rengeteg más élménydús program várja azt a közel 2000 látogatót, akik a bál kísérőrendezvényeit jönnek megnézni.

Balatonfüredi Anna-bálBalatonfüredi Anna-bál

Az Anna-bál még ma is képes visszavarázsolni azt a romantikus hangulatot, mint amit annak idején érezhetett át a hagyomány szerint itt megismerkedő szerelmespár, Anna-Krisztina, és az aradi vértanúként ismert Kiss Ernő. Aki szeretne átélni egy ilyen tündérmeséket idézően gyönyörű eseményt, az a füredi Anna-bálon valóra válthatja az álmait!

A szoba.hu teljes balatonfüredi szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás