Tatai Patara 1597.


Közzétéve:
 

Kardcsörtetés, ágyúszó, ostrom és mulatság. Magyarország egyik leglátványosabb hagyományőrző rendezvénye kezdődik a héten a tatai várban. A török kori történelmi fesztivált idén már 14. alkalommal rendezik meg.

Május 21-től kezdve három napon át a török kor világában érezhetjük majd magunkat Tata történelmi városrészein. Színes vásárokon, szórakoztató előadásokon, és a hagyományőrzők izgalmas bemutatóin vehetünk részt az élményekben gazdag hétvégén.

Tatai PataraTatai Patara

A fesztivál neve a vár 1597-es ostromát idézi, melynek során Pálffy Miklós csapatai sikerrel törték át a vár kapuját egy új fegyver, a kapupetárda, azaz a patara segítségével. Ennek az emlékére rendezik meg minden évben ezt az eseményt, melyen több mint 350 felfegyverzett harcos mutatja be nekünk a négyszáz évvel ezelőtti ütközetet.

Tatai PataraTatai Patara

A fesztivál különlegessége az, hogy míg mi az előadásokat csodáljuk, és a kézműves árusok között sétálunk, a csata közben javában zajlik. A seregek tábort vernek, embereket toboroznak, kiképeznek, tárgyalnak egymással, és végül összecsapnak. Mintha egyszerre lennénk egy középkori vásárban, egy múzeumban és egy színházi előadáson.

Tatai PataraTatai Patara

Persze miden program mögött gondos szervezés áll, így akkor sem maradhatunk le semmiről, ha minden bódét, művészeti és fegyverkiállítást végigjárunk, illetve az összes fellépő műsorát megtekintjük. Változatos izgalmakat rejt ez a hétvége az egész család számára: míg a felnőttek megkóstolják a hagyományos török kávét, és élvezik a középkori mulatságokat, a gyerekeket játszósarok és kézműves foglalkozások várják.

A szoba.hu teljes tatai szállás kínáltata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás