Budapesti múzeumok


Közzétéve:
 

Mai cikkünk bemutatja fővárosunk legérdekesebb, legnagyobb, leggazdagabb múzeumait, ahol a történelem és a művészet egyszerre van jelen.

Magyar Nemzeti Múzeum

Hazánk történelmét talán a Nemzeti Múzeum kiállításain keresztül ismerhetjük meg a legrészletesebben. Itt a római kori kőemlékektől kezdve követhetjük végig az eseményeket, a Múzeumkert pedig a belváros forgatagában nyújt egy cseppnyi megnyugvást a zöld fák között.

Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Nemzeti Múzeum

Műcsarnok

Fővárosunk legnagyobb kiállítóterme a millenniumra készült el a Hősök terén 1896-ban, és azóta is számtalan páratlan kiállítás helyszíne volt. Már önmagában az épület is egy műtárgy, hiszen díszes falaiban, homlokzatában és lélegzetelállító freskóiban is rengeteget lehet gyönyörködni.

Műcsarnok Műcsarnok

Szépművészeti Múzeum

A Hősök tere másik különleges épülete szintén betekintést enged az egyetemes művészetbe. A százezernél is több tagot számláló gyűjtemény olyan felbecsülhetetlen műveket rejt, mint Raffaello, Leonardo, Dürer, Rembrandt, Goya vagy Monet munkái. Az antik művészettől kezdve a 20. század kiváló alkotásaiig mindent megcsodálhatnak itt a képzőművészet szerelmesei.

Szépművészeti Múzeum Szépművészeti Múzeum

Művészetek Palotája

Budapest legmodernebb kulturális létesítménye a művészet több formáját is a közönség elé tárja. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem világszínvonalú körülmények között biztosítja a páratlan koncertélményeket, míg a Fesztivál Színház a Nemzeti Táncszínház előadásainak ad állandó otthont. A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum a modern vizuális művészetek kedvelőinek nyújt egyedülálló kiállításokat.

Művészetek Palotája Művészetek Palotája

Magyar Nemzeti Galéria

A Budavári Palotában található Magyar Nemzeti Galéria hazánk legnagyobb alkotóinak munkáit gyűjti össze. A középkortól kezdve tekinthetünk meg szobrokat és festményeket, melyek mind szorosan kapcsolódnak Magyarország történetéhez, de itt őriznek számos Szinyei Merse, Munkácsy, Csontváry, Rippl-Rónai képet is.

Magyar Nemzeti Galéria Magyar Nemzeti Galéria

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

A vár másik nagy múzeuma a hatalmas Hadtörténeti Múzeum, mely az egyik leggazdagabb háborús kiállítással büszkélkedhet. Több mint ötvenezer fegyvert tárnak a látogatók színe elé, és a kiállított tárgyak között mindent megtalálhatunk Klapka György szablyájától kezdve Farkas Bertalan űrruhájáig.

Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Magyar Vasúttörténeti Park

Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja közel 70 000 négyzetméteren kínál kiváló szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A 100 kiválóan megőrzött mozdony mindegyikét megtekinthetik a gépek szerelmesei, melyek közül néhány még a mai napig is elképesztő gyorsasággal szeli a síneket.

Magyar Vasúttörténeti Park Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Természettudományi Múzeum

Magyarország legnagyobb természetrajzi gyűjteménye már több mint 200 éve fogadja a kőzet-, ember-, állat- és őslénytan iránt érdeklődők ezreit. A Nemzeti Múzeumot kinövő kiállítások ma már a Ludovika Akadémia épületegyüttesében kapnak helyet, ahol mindent megismerhetünk a nekünk otthont adó világról.

Magyar Természettudományi Múzeum Magyar Természettudományi Múzeum

Terror Háza Múzeum

A huszadik század politikai áldozatainak emlékére létrehozott Terror Háza rendkívül izgalmas kiállításokon keresztül mutatja be a hazánkat sújtó diktatúrákat. A történelmi épület évente több fontos konferenciának is helyet ad, valamint időszakos kiállításai is sok történelem iránt érdeklődő látogatót vonzanak.

Terror Háza Múzeum Terror Háza Múzeum

A szoba.hu budapesti szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás