Miskolc látnivalói


Közzétéve:
 

Mai cikkünkben az ország harmadik legnagyobb városát, és egész Európa egyik legrégebbi települését fogjuk bemutatni.

Diósgyőri vár

A környékre érkező turisták első számú célpontja természetesen a híres Diósgyőri vár, melyben rengeteg izgalmas program vár mindenkit. A négy torony vártörténeti kiállításokat, panoptikumot és éremverdét őriz, melyben akár saját magunknak is készíthetünk különleges érméket a kirándulás emlékére. Az évente kétszer megrendezett Diósgyőri Várjátékokon még közelebbről megismerhetjük a vár középkori életét a lovagi tornákon, a nagy vásárokon és a változatos előadásokon keresztül.

Diósgyőri vár Diósgyőri vár

Lillafüred

A nagy kirándulások másik kedvelt színhelye Lillafüred környéke, mely páratlan természeti kincseket rejt magában. A tanösvényeken haladva megcsodálhatjuk Magyarország legmagasabb vízesését, valamint a híres István és Anna-barlangokat. Külön élmény felszállni a lillafüredi kisvasútra, mely szintén a környék legszebb vidékeire visz el minket. A fák között járva, a Hámori-tó partján egy igazi mesebeli palotára bukkanhatunk, a neoreneszánsz lillafüredi palotaszálló épületére.

Lillafüred Lillafüred

Miskolctapolcai Barlangfürdő

Mindazoknak, akik egyedülálló kikapcsolódásra vágynak, érdemes ellátogatniuk a miskolctapolcai Barlangfürdőbe, melyhez hasonlót az egész kontinensen nem találhatunk. A sziklák között kialakított termálmedencékben akár 36 °C- os is lehet a víz hőmérséklete, és emellett számtalan wellness és egészségügyi kezelést is igénybe vehetünk a fürdő területén. A gyönyörű barlangokban úszni mindenképp páratlan élmény, amiket a kihelyezett szobrok látványa csak még tovább emel.

miskolctapolcai-barlangfurdo-01 miskolctapolcai-barlangfurdo-02

Selyemréti Strandfürdő

A hagyományos strandoláshoz persze itt sem kell messzire menni. Selyemrét városrészében a nemrég felújított strandfürdőben 6 különböző medence vár minket 3,5 hektáros parkosított területen. Dögönyözők, csúszdamedencék, pezsgőfürdős ülőmedencék biztosítják az önfeledt szórakozást az egész család számára. A pihenés érdekében olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint a szaunák, aquafitness, gyógyúszás, vagy akár búvároktatás.

Selyemréti strandfürdő Selyemréti strandfürdő

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A miskolci az egyik legújabb hazánk állatkertjei között, de népszerűsége folyamatosan növekszik. Öt kontinens közel 130 állatfajával ismerkedhetünk meg közelebbről az eredetileg vadasparkként működő létesítményben, melynek köszönhetően valódi természeti környezetben láthatjuk a világ vadállatait. A Miskolci Állatkert kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas programokat nyújt egész évben, így aki teheti, mindenképp látogasson el egyszer ide.

Miskolci állatkert Miskolci állatkert

Miskolc területi nagyságával talán csak látnivalóinak listája vetekedhet. A város felfedezése egy nyaralás alatt talán nem is lehetséges, így visszatérni ide mindig érdemes.

A szoba.hu Miskolc környéki szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás