Hazai golfpályák


Közzétéve:
 

A golfot sokan ismerik, de kevesen űzik Magyarországon. Erről a sportról sokaknak idős cégvezetők jutnak az eszébe, akik a pályán vitatnak meg pár fontos üzleti ügyet. Valójában azonban minden korosztályban egyre növekvő népszerűségnek örvend a golf, már hazánkban is. Mai cikkünkben néhány hazai golfpályát mutatunk be.

golfpálya - golfkulb

Greenfield Hotel Golf & Spa – Bükfürdő

Hétvégén és hétköznap egyaránt 18 lyukon, illetve 9 lyukon lehet játszani. Lehetőség van oktatóval belekóstolni a játékba: a Greenfield külön ajánlattal rendelkezik az újoncok számára. A golfkóstoló ajánlat keretében 90 percben bemutatják a pályát és megtanítják elütni a golyót a megfelelő technikával. Bükfürdőn kellemes környezetben, a fák ölelésében játszhat, és ha hosszabb időre maradna, akkor a Greenfield Hotel segítségével kipihenheti a játék fáradalmait.

Old Lake Golf Club – Tata

Az Eszterházy család grófi ágának vadászbirtokán épült fel az Old Lake Golf Club. 2011-ben és 2012-ben az Év Golf Klubja díj nyertese volt. Központi épülete, a 19th Hole Club minden szükséges felszerelést és eszközt biztosít, sőt grill terasz, golf bolt, büfé és szivarszoba is van a klubházban. 2004 és 2006 között ezen a golfpályán került megrendezésre a Ladies European Tour bajnokság. Ha tanulni szeretne, oktatást is tartanak. Ha megtetszett a játék, többféle tagságot is kiválthat. Akár egy egész hétvégét is eltölthet a golf megismerésével, ha szobát foglal az Old Lake Golf Hotel szállodában.

Academy Golf Club – Budapest

Nem kell messzire mennie a Budapestieknek egy kis golfozáshoz. Az Academy Golf citygolf pályái a kezdőket és haladókat egyaránt várják Budán. A belváros közelsége és a saját parkoló miatt könnyen megközelíthető. Range, putting green, chipping green pályák is vannak, illetve oktatók, akik segítenek elsajátítani az alapokat. Kétszintes klubház, 2500 m2 gyakorlópálya és szép táj várja a játékosokat. Külön oktatás van a gyerekek számára, így akár 14 éves kortól is belekezdhetnek a golfkarrierbe.

Golf Garden – Debrecen

Debrecen mellett egy 5 hektáros területen nyitotta meg a kapuit a Golf Garden 2013-ban. Modern és jól felszerelt golfklub. Driving range, putting green, pitching és chipping green, homokbunker, gyermekjátszótér és még sok más szolgáltatás is elérhető náluk, sőt rendezvények helyszíneként is kiváló. 600 m2-es klubhelységében angol pub, 120 fős előadóterem és kisebb különtermek is vannak. Kipróbálhatja a golf szimulátort is, ami az ország egyik legfejlettebb ilyen szimulátora. 101 különböző pályán játszhat, Full HD minőségű képpel. A rendszer elemzi a mozdulatait és akár online bajnokságokon is játszhat.

Golf Club Imperial – Balatongyörök

A Balaton partján egy 70 hektáros területen élvezheti a golf nyugalmát. A természetes növényvilág és a tó panorámája garantálja a békés atmoszférát. Akár gyermekek is elkezdhetik megtanulni a golf titkait, a klub még iskolákban is tart órákat. A „golfízelítő” csomag családok részére is elérhető. Ha megvoltak a tanórák, mehet a versenyzés, a klub egész évben tart versenyeket. A győzelmeket a Coffee on the Green étteremben lehet megünnepelni.

Magyar Golf Club – Kisoroszi

A Szentendrei-sziget ad otthont az ország rangidős klubjának. Természetes környezet, változatos pályák és country stílusú klubház teszi egyedivé a Magyar Golf Clubot. Rendszeresen szerveznek nyári táborokat a fiatalok számára és versenyeken is részt lehet venni. Ha megtetszett a játék egy 1-2 hónapos golfiskolába jelentkezhet. A gyakorlás után pedig a vizsga teljesítésével bizonyíthatja tudását.

Budai Golf Club – Diósd

A Budai Golf Club egy kezdőbarát klub, egyéni és csoportos kezdő kurzus is kérhető. Ha fejleszteni akarja játékát, egyéni oktatásra is van lehetőség. A tanulás után pedig nemzetközileg elismert engedélyeket szerezhet. A pálya egy pitching green, valamint egy putting green-nel is rendelkezik, amelyek használata csak saját labdával javasolt. Ez a golfklub Budapesttől mindössze 15 km-re található, könnyen megközelíthető és a klubtagság ára is kedvező.

Hozzászólások

hozzászólás