Látnivalók Nyíregyházán


Közzétéve:
 

Mai cikkünk hazánk hetedik legnagyobb városát, a folyamatosan változó és pezsgő Nyíregyházát mutatja be.

A település környéke már a honfoglalás éveiben lakott terület volt, és azóta folyamatosan fejlődve az Észak-Alföld egyik legfontosabb központja lett. A megyeközpont gazdag történetét látnivalóin keresztül ismerhetjük meg igazán.

Nyíregyházi Állatpark

Mi mással is kezdhetnénk a listánkat, mint Nyíregyháza legnagyobb nevezetességével, a világhírű állatkerttel, mely a látogatóknak remek szórakozást, az állatoknak pedig magas színvonalú kényelmet biztosít. Több mint 5000 egyed él a park területén, mindegyik a saját igényeire szabott körülmények között. A jegesmedvék a sziklás talaj helyett homokon járhatnak, és kedvükre megmártózhatnak a feszített víztükrű medencéjükben, közvetlenül a pingvinek szomszédságában.

Nyíregyházi ÁllatparkNyíregyházi Állatpark

A Zöld Piramisban megidézett esőerdői környezet alatt a hatalmas Óceanáriumban ismerkedhetünk meg a tengerek állataival. Egész napos, folyamatos felfedezést és szórakozást ígér a SóstóZoo a család számára, amit senkinek sem szabad kihagynia!

Nyíregyházi ÁllatparkNyíregyházi Állatpark

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház

Nyíregyháza egyik legszebb, és minden bizonnyal legfontosabb kulturális emléke a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház. A több mint száz éves templom hatalmas falait gyönyörű részletességgel építették és díszítették, így nem csoda, hogy a városba érkező turisták egyik első célpontja.

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház

Sóstói Múzeumfalu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népi építészeti jegyeit talán a Sóstói Múzeumfalu őrizte meg a legszebb formában. A várostól 4 kilométerre található skanzenben nem csak régi parasztházakat, hanem iskolát, kocsmát, szatócsboltot és egy tűzoltószertárat is megtekinthetünk, teljes képet kapva az egykori falusi életről. Több program is várja a látogatókat, a templomban pedig rendszeresen tartanak hangversenyeket is.

Sóstói Múzeumfalu Sóstói Múzeumfalu

Aquarius Élményürdő

A kikapcsolódásra vágyókat az Aquarius Élményfürdő különleges gyógyvizével töltött medencéi várják. A pihentető wellness szolgáltatások mellett szórakoztató élményelemek is várják a családot hullámmedencével, vízfüggönnyel, óriáscsúszdával és egy izgalmas, vadvízi sodrófolyosóval. Mindenki megtalálja itt a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát, a fedett medencéknek köszönhetően bármely évszakban.

Aquarius Élményürdő Aquarius Élményürdő

Tuzson János Botanikus Kert

Mindazokat, akik egy kis békére vágynak a mindennapok rohanásában, várja a Tuzson János Botanikus kert, ahol a természettel harmóniában tölthetünk el néhány pihentető órát. A több ezer növény, a gyönyörű sziklakert vagy az izgalmas, 550 óriás tujából álló labirintus páratlan élményt kínál minden látogatónak.

Tuzson János Botanikus Kert Tuzson János Botanikus Kert

A szoba.hu nyíregyházi szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás