Kecskemét látnivalói


Közzétéve:
 

Magyarország legnagyobb megyéjének székhelye, a Duna-Tisza köze egyik regionális központja, Jókai szerint a „puszták metropolisza”. Mai cikkünk Kecskemét legszebb látnivalóit gyűjti össze.

A magyar kultúra nagy alakjainak életrajzát olvasva valahol mindig feltűnik Kecskemét neve. Itt született Katona József és Kodály Zoltán, a jogakadémián Jókai Mór tanult, Petőfi Sándor pedig vándorszínészként szerepelt a „hírös városban”. A nagy történelmi múlt, és a pezsgő városi élet mind nyomot hagyott Kecskemét utcáin, amiket egyszer mindenkinek végig kell járnia.

A Cifrapalota

A város jelképének számító Cifrapalota gyönyörű szecessziós épülete már több mint 110 éve áll a Rákóczi út és a Főtér találkozásánál. A jelenleg képtárként és múzeumként működő egykori bérház olyan neves alkotók munkáit őrzi, mint Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József vagy Székely Bertalan. Több ezer különleges alkotást láthatunk itt, így a képzőművészet kedvelői számára ez biztosan felejthetetlen kirándulás lesz.

Cifra Palota KecskemétCifra Palota Kecskemét

Városháza

Kecskemét legfontosabb épületét maga Lechner Ödön tervezte, mely olyan egyedülállóra sikeredett, hogy a művészettörténészek még ma sem tudják teljesen biztosan meghatározni, melyik stílus jegyeit hordozza magán. Francia, angol és német hatások is felfedezhetőek rajta, ám a tervező célja éppen az egyedi, magyar építészeti stílus megteremtése volt. Míg kívül tehát egy páratlan építészeti remekművet láthatunk, addig a Városháza dísztermében Székely Bertalan freskóit csodálhatjuk meg.

Kecskeméti városháza Kecskeméti városháza

A Nagytemplom

A több mint kétszáz éves társszékesegyház az egész régió egyik legszebb látványossága. A 73 méteres óratorony a város legmagasabb építménye, ám már a feleakkora tűzfigyelő erkélyről is páratlan kilátás nyílik Kecskemétre a látogatók számára. A torony az ország egyik legrégibb ma is működő óráját őrzi, mely közel 110 éve mutatja a pontos időt. A templom gyönyörű belső terei, domborművei, szobrai és festményei különleges látványt nyújtanak az ide érkezőknek.

Kecskeméti Nagytemplom Kecskeméti Nagytemplom

Szélmalom Csárda

A nagy történelmi értékkel bíró épületek mellett meg kell említenünk hazánk egyik legérdekesebb vendéglőjét is. Kecskeméten található ugyanis Magyarország egyetlen szélmalomcsárdája, mely igazán egyedi helyszíne lehet a kirándulásokat lezáró vacsoráknak. A 170 éves szerkezettel bíró malmot ugyan soha nem használták rendeltetésszerűen, de a számon tartott 46 magyarországi szélmalom közé sorolják. A 110 méter magas étterem nyaranta egyszerre akár 250 főt is ki tud szolgálni, így nagy események, rendezvények helyszíne is lehet.

Szélmalom Csárda, Kecskemét Szélmalom Csárda, Kecskemét

Csúszdapark

Persze a nyaralás nem telhet el szórakozás nélkül, amihez a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark nyújt lehetőséget az egész családnak. Gyógyulást segítő termálvíz, 4 pezsgőzónával rendelkező élménymedence, valamint különleges wellness programok várják a kikapcsolódni vágyókat. Az önfeledt vidámságot a hatalmas csúszdapark garantálja, ahol hat különböző pályán akár 12 méter magasságból is száguldhatunk a vízbe.

Kecskeméti csúszdaparkKecskeméti csúszdapark

Kecskemét kapcsán hosszú oldalakon keresztül sorolhatnák a látnivalókat. Az ide érkezők a fent említett néhány hely mellett még akár meglátogathatják a gyönyörű evangélikus templomot, felfedezhetik az izgalmas Szórakaténusz Játékmúzeumot és még rengeteg más izgalmas helyszínt.

A szoba.hu kecskeméti szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás