A Gellért Szálló fantomja


Közzétéve:
 

A Danubius Hotel Gellért idén rendhagyó Halloween partit rendezett. Az alkalomra valóságos kísértetkastéllyá változott a szálloda, szellemes meglepetésekből és hátborzongató elemekből nem volt hiány. A vendégeket a hotel rejtett részeibe is elkalauzolták: az épület alatt húzódó alagút és barlang, valamint a kupola megtekintése sem maradt ki a programból. Sőt, egy rövid időre még a fantom is felbukkant…

gellert_szellemes_sutemenygellert_halloween

Leereszkedés a föld alá

A szálloda alatt kezdődik egy kiterjedt alagútrendszer, amely a föld alatt összeköti a Gellért, a Rudas és a Rác fürdő épületeit. Az 1930-as években nagyra törő tervek voltak a három fürdő összekötésére: a vendégeket földalatti kisvasút szállította volna egyik helyről a másikra. Bár a terv nem valósult meg, az alagutak és a sínek máig megvannak. Közlekedés persze nincs, hacsak egy eltévedt szellemvonat nem jön épp szembe…

Az egyik oldaljáraton vaslépcső vezet felfelé, ezen lehet eljutni a Szüzek barlangjába, amit a képződmények formája miatt Karfiol-barlangnak is hívnak. A legenda szerint itt réges-régen egy szerzetes élt, akihez fiatal lányok és asszonyok jártak különféle tanácsokért. Innen ered a barlang neve, sőt régen a fürdőt is a szüzek fürdőjének hívták. A termálvíz forrás közelsége miatt a barlangban nagyon meleg van, ezért a jó szellemek gondoskodtak hűtött italokról is.

Egy másik, szűk oldaljáraton lehet eljutni a régi termálvízforráshoz, ami a 20. század elején történt térrendezéskor került a föld alá. A termálvíz jellegzetes szagával telített, elhagyatott föld alatti csarnok ideális szellemtanya lenne, de a kísértetek felbukkanása ezúttal elmaradt, csak a fölöttünk elhaladó villamos által keltett rezgések fokozták a hátborzongató hangulatot.

gellert_alagut

Szellemvadászat

A Gellért Szálló patinás gobelin termét a mai kor követelményeinek megfelelően felújították. Az ott tanyázó szellemek azonban igencsak felháborodtak ezen, és a látogató csapat egyik hölgy tagját kíméletlenül magukkal ragadták… A kísértetek legyőzése a kis csapat feladata volt, amelyhez szerencsére kéznél voltak a megfelelő szellemirtó eszközök: az infravörös játékpuskák. A szellemek nem adták könnyen magukat, de kemény harcban végül győzött a jó és az elrabolt hölgy sértetlenül kiszabadult.

Denevérek a padláson

Ezek után már senki nem lepődött meg azon, hogy a padláson is lakik egy szellem, de emellett denevérekkel és egyéb furcsaságokkal is találkoztunk. Az akadályok leküzdése elnyerte jutalmát, a kupolából nagyszerű kilátás tárult elénk: Budapest esti fényei, középpontban a kivilágított Szabadság híddal.

gellert_padlas

Halloween party

A régi raktárhelyiségből kialakított, különleges hangulatú rendezvényterem kiváló helyszínt biztosított a program számára. A kísértetkastélyba illő díszletekkel berendezett teremben a Gellért Hotel személyzete a megszokott magas színvonalon gondoskodott az ételről-italról, a vendégeket pedig DJ szórakoztatta.

gellert_halloween_rendezveny

Az este folyamán váratlanul megjelent a fantom és hölgy kísérőjével előadott egy dalt az Operaház Fantomjából. Majd amilyen észrevétlenül érkezett, úgy távozott is. A buli éjszakába nyúlóan folytatódott és a vendégek azzal az elégedett érzéssel távozhattak, hogy az összes szellemet sikerült kiűzni a Gellértből.

A programot meg lehet rendelni privát vagy céges rendezvényekre, például csapatépítő tréningekre. Minimális létszám: 25 fő. Kérjük, kattintson az alábbi gombra!

Rendezvény ajánlatkérés

gellert_szellemgellert_halloween_party

Hozzászólások

hozzászólás