Borhotelek


Közzétéve:
 

A borturizmus fellendülését jelzi, hogy Magyarország borvidékein egyre több borhotel várja a vendégeket, ahol nemcsak megszépülhetünk és feltöltődhetünk, hanem közben kiváló minőségű borokat is kóstolhatunk.

Azt, hogy a jó minőségű borok fogyasztása egészséges, már régóta tudjuk. Pár éve azonban itthon is egyre elterjedtebbek a boralapú, úgynevezett vinoterápiás wellness kezelések. A módszert már az ókorban is alkalmazták, már akkor felismerték ugyanis a bor és a szőlő különböző hatóanyagainak jótékony hatásait. A tápláló vinoterápiás készítmények fiatalítják a bőrt, hidratálnak és tonizálnak, míg a bor gyümölcssavai elhalványítják a foltokat. Talán a legértékesebb összevető a szőlő magjából préselt olaj, amit a legjobb hidratálók között tartanak számon.

Balatonfüred

Anna Grand Hotel Wine & Vital - BalatonfüredA Balaton északi partján fekvő Balatonfüred reformkori városrészében található a négycsillagos Anna Grand Hotel Wine & Vital. A szálloda wellness részlege, az Anna Grand Spa 1200 m2-en feszített víztükrű úszómedencével, élményfürdővel és szaunákkal várja a vendégeket. Mindezek mellett különleges borterápiás kezelései rendhagyó módon ötvözik a hagyományokat és a tudományos eredményeket. A kezelések alapanyagai a hotel saját pincészetének boraiból készülnek. Az egyik legközkedveltebb kezeléshez, a borzselé pakoláshoz például cabernet-ből főzik a zselét. Érdemes emellett a szőlőmag peelinget, az élénkítő bordó szőlő gél testpakolást és a Vivamus borfürdőt is kipróbálni. Természetesen a pincészetben palackozott remek borok meg is ízlelhetőek a szálloda Borharapó borozójában, illetve megvásárolhatóak a Vinotékában.

Badacsony

Bonvino Hotel - BadacsonyBalatonfüredtől nem messze, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén várja vendégeit a négycsillagos Bonvino Hotel, mely 2011 nyarán nyitotta meg kapuit Badacsony központjában. A rusztikus hangulatú hotelben minden, még a design is a borról, a szőlőművelésről szól, mely különleges hangulatot kölcsönöz az épületnek. A szálloda lelke a borbár, ahol a badacsonyi szőlőkből készült legkiválóbb borok széles választéka mellett a térség legjobb pincészeteinek szinte teljes kínálata megtalálható. A Bonvino környezete kirándulásokra, pincelátogatásokra, vártúrára és még számtalan különleges programra csábít. Az aktív pihenést számtalan selfness szolgáltatás egészíti ki. A spa részleg a vulkanikus hegy és a szőlőtermesztés jegyében került kialakításra.

Vonyarcvashegy

Zenit Hotel Balaton - VonyarcvashegySzintén a Balaton északi partján, Vonyarcvashegyen fogadja vendégeit a négycsillagos Zenit Hotel Balaton. Csodálatos panorámájú környezetben felejthetetlen gasztronómiai élményeket kínál, amit a 200 éves Festetics borpince gondosan szelektált borai, valamint a wellness részleg vinoterápiás kezelései is fokoznak. A masszázsokhoz a minőségi szőlő- és bortermelés hazájából, Franciaországból származó kozmetikumokat használnak, csakúgy, mint a kádfürdőkhöz és különféle fürdőkezelésekhez. Különleges élményt nyújt például a Festetics fürdőkezelés, mely a 19. század végének magyar főúri fürdőkultúrájából ad ízelítőt: a kezelés egy fa dézsakádban vett boros-mézes fürdővel kezdődik, amit alapos masszázs követ és a gőzkabinban ér véget.

Tarcal

Andrássy Rezidencia Wine & Spa - TarcalTokaj mellett, Tarcalon, a Tokaj-hegyaljai borvidék szívében fekvő ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a wellness szálloda és a borhotel elegáns és különösen magas színvonalú ötvözete. A hotel alatt futó 500 méter hosszú pince még az 1400-as években épült, míg a barokk stílusú udvarház valamikor az 1700-as években, és később az Andrássy család tulajdonába került. A szálloda a mai formájában 2008 óta fogad vendégeket. Az Esszencia Étterem a gourmet fogások mellett a régió 25 borászának több mint 80 féle borát kínálja. A borhotel wellness és spa szolgáltatásai a legmagasabb minőségű élményt nyújtják a felfrissülni, relaxálni vágyó vendégeknek. A szálló wellness részlege különleges masszázsokat, testkezeléseket, arckezeléseket, rituálékat, peelingeket és bőrnyugtató fürdőket kínál, mint például a törkölyös peeling, az aszús kezelések, a tokaji boros fürdő és a szőlőeszenciás masszázs.

Eger

Hotel Korona - EgerEger belvárosának legcsendesebb, zöldövezeti részén várja vendégeit a három- és négycsillagos szobákkal is rendelkező Hotel Korona. Az egri szálloda épülete alatt található a több mint kétszáz éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum. A vendégek szakszerű vezetéssel megismerhetik a pince történetét és megkóstolhatják a borokat. A Borszentélyben több évig érlelik a ház borait. Az egyedi tervezésű wellness és fitness részleg különböző kezelésekkel, masszázsokkal, szaunákkal, sókamrával és szabálytalan alakú medencével kínál felüdülést.

Ön járt már valamelyik belföldi borhotelben?

Hozzászólások

hozzászólás