Budapesti szállás metrómegálló közelében


Közzétéve:
 

Aki budapesti tartózkodása során nem szeretne vezetni, és a tömegközlekedési eszközök közül a metrót részesíti előnyben, célszerű ha előre tájékozódik az egyes hotelek elhelyezkedéséről. A város különböző részein, minden kategóriában lehet metró közeli szállást találni. Mai blogbejegyzésünkben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

M1 vonal – kisföldalatti (sárga metró)

M1 vonal – kisföldalatti (sárga metró)A millenniumi földalatti vasút az európai kontinens első földalatti vasútjaként 1896 óta üzemel. 1973-as meghosszabbítása óta a belváros szívében lévő Vörösmarty teret a zuglói Mexikói úti végállomással köti össze. A vonal nagy része az Andrássy út alatt húzódik, majd a Hősök tere és a Városliget alatt áthaladva éri el a zuglói végállomást. Az Andrássy úttal együtt 2002 óta a Világörökség része. Az M2 és M3 vonalat a Deák térnél érinti.

Szállások az M1 metróvonal megállói közelében

M2 vonal – piros metró

M2 vonal – piros metróAz M2 metróvonal kelet-nyugati irányban halad a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között, áthaladva a Duna alatt és érintve a város jó néhány forgalmas pontját, többek között a Keleti pályaudvart is. Az M1 és M3 vonalat a Deák térnél, az M4 vonalat a Keleti pályaudvarnál érinti. 1950 és 1972 között épült, 2004 és 2007 között pedig teljeskörű felújításon esett át. 2013-ra az összes régi orosz metrókocsit lecseréték modern szerelvényekre.

Szállások az M2 metróvonal megállói közelében

M3 vonal – kék metró

M3 vonal – kék metróAz 1970 és 1990 között épült M3 metróvonal észak-déli irányban halad Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között, érintve a város jó néhány forgalmas pontját, többek között a Nyugati pályaudvart is. A vonal nagy része a Váci út és az Üllői út alatt húzódik. Az M1 és M2 vonalat a Deák térnél, az M4 vonalat a Kálvin térnél érinti.

Szállások az M3 metróvonal megállói közelében

M4 vonal – zöld metró

M4 metróvonalA 2006 és 2014 között épült M4 metróvonal a dél-budai Etele térnél található Kelenföld vasútállomást köti össze a Keleti pályaudvarral. Áthalad a Duna alatt, az M3 vonalat a Kálvin térnél, az M2 vonalat a Keleti pályaudvarnál érinti.

Szállások az M4 metróvonal megállói közelében

Hozzászólások

hozzászólás