Bababarát szállodák


Közzétéve:
 

Ha gyerekekkel vágunk neki a nyaralásnak vagy akár egy hosszú hétvégének, minden kicsit több szervezést és odafigyelést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a pihenésről. Ma már itthon is egyre több családbarát szálloda működik, amelyeknek az az elsődleges célja, hogy gyerekekkel érkező családok számára is lehetővé tegye a tartalmas időtöltést és nem utolsósorban a szülők számára a feltöltődést.

Mitől lesz egy szálloda valóban gyerekbarát? A szolgáltatások persze széles skálán mozognak: vannak szállodák, ahol a digitális lázmérőtől elkezdve az etetőszéken és a kiságyon át a babakádig mindent biztosítanak. A legfelkészültebbek ebből a szempontból talán a nagyobb wellness szállodák, a nagy wellnessközpontok akár néhány hónapos babák fogadására is alkalmasak. De családi ajánlatokkal ma már nagyon sok szálláshely rendelkezik. Van azonban néhány alapvető kritérium, amelynek mindenképpen meg kell felelnie egy szálláshelynek ahhoz, hogy kiérdemelje a gyerekbarát jelzőt.

Hotel MenDan - bababarát szálloda ZalakarosonA legalapvetőbb, hogy a szobában biztosítanak kiságyat a gyereknek, de sok szállodában vannak családi apartmanok, lakosztályok is, amelyek több külön légterű szobát jelentenek. Fontos szempont a lakosztályok és a közös helyiségek felszereltsége is. A zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellness Hotel **** családi apartmanjaiban például van mikró és vízforraló is, így a bébiétel felmelegítése sem okoz problémát. Emellett pelenkázót, fürdetőkádat és bilit is tudnak biztosítani, hogy ne otthonról kelljen mindent cipelni.

Oxigén Hotel - bababarát hotel a BükkbenPraktikus, ha a szálloda külön babamenüt vagy legalábbis bébiételt tud kínálni. Jó példa erre a noszvaji Oxigén Hotel és Zen Spa****, ahol külön éttermi részt biztosítanak a kisgyermekes családok részére és az ételeket külön gyerek étkészletben tálalják a legkisebbeknek. Sőt, egy játszósarkot is kialakítottak az éttermen belül, hogy a kicsik a várakozás ideje alatt ne az asztal mellett unatkozzanak. A szálloda gyermek kalandparkja, kosárlabdapályája, pingpongasztala gondoskodik a felesleges energia levezetéséről, de kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség.

Hotel Karos Spa - családbarát szálloda ZalakarosonMedencés szálláshelyeken kifejezetten praktikus, ha a legkisebbeknek van pancsoló medence, csúszda és mindenféle játékok, amik élvezetesebbé teszik a fürdőzést. A zalakarosi Hotel Karos Spa**** ezen kívül úszásoktatást, sőt, babaúszást is szervez. A négycsillagos zalakarosi szálloda kertjében játszótér is van, homokozóval, hintával, csúszdával. A szálloda épületében pedig egy nagy játszószoba van sok játékkal, ahol szakképzett óvónők biztosítanak gyerekfelügyeletet és kreatív foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek. Szezonban minden este bábszínház, illetve napközben animátorok gondoskodnak a kicsik és nagyok szórakoztatásáról.

Önnek melyik a kedvenc belföldi bababarát szállodája?

Hozzászólások

hozzászólás