Hegyvidéki szállodák


Közzétéve:
 

Jó levegő, csend, nyugalom, a természet közelsége, aktív kikapcsolódás – akiknek ilyen elképzelésük van a pihenésről, azok nem fognak csalódni, ha valamelyik hegyvidéki szállodát veszik célba. Magyarország szerencsére gazdag nemcsak gyönyörű hegyekben, erdőkben, hanem az ide épült, jó minőségű szállodákban is.

Ezek a szálláshelyek minden évszakban kínálnak programot: enyhülést a nyári kánikula ellen az erdei utakon, síelési, bobozási lehetőséget vagy egyszerűen csak kerékpározási lehetőséget az éppen megújuló vagy elcsendesedni készülő természetben. Aki a sportolás, kirándulás után igazi feltöltődésre vágyik, annak a négycsillagos wellness szállodák között ajánlatos keresgélnie.

Hotel Silvanus**** Visegrád

Hotel Silvanus - VisegrádVisegrádon, Mátyás király Fellegvárának szomszédságában, erdővel körülvett, nyugodt környezetben áll a Dunakanyar legszebb fekvésű szállodája, a négycsillagos Hotel Silvanus. A hotel uszodával, szépségszalonnal és fitneszteremmel is rendelkezik, a wellness centrumban változatos kezelések nyújtanak kényeztetést, ezen kívül teljes életmódprogrammal is szolgálnak. A szálloda jó kiindulópontja a környéket felfedező túráknak, kulturális programoknak, kirándulásoknak. A visegrádi nyári bobpálya is a közelben van.

Hunguest Grand Hotel Galya**** Galyatető

Hunguest Grand Hotel Galya - GalyatetőAz ország legmagasabban fekvő szállodája, a négycsillagos Hunguest Grand Hotel Galya egy öthektáros park közepén várja a családokat, valamint a túrázás, a természet szerelmeseit. A környék sportlehetőségei kimeríthetetlenek, a hóágyúkkal is felszerelt mátraszentistváni sípálya csak 4 km-re van, de a közelben sífutó pálya is található. A Mátra állat- és növényvilágával megismertető erdei séta, az éjszakai fáklyás túra, a nordic walking túra vagy a wellness-séta mellett íjászat, kutyafogatos kirándulás is szerepel a programok között. A nemrégiben felújított wellness hotel mind a négy évszakban színvonalas szolgáltatásokat kínál.

Residence Hotel Ózon**** Mátraháza

Residence Hotel Ózon - MátraházaA Kékes lábánál, Mátraházán áll a 4 csillag superior kategóriájú Residence Hotel Ózon. A 710 méter magasan fekvő, teljesen felújított szálloda káprázatos hegyvidéki környezetben, egy 3,2 hektáros ősfás erdei szabadidőparkban fekszik. Az impozáns épület majd minden szegletéből egyedülálló kilátás nyílik a Kékesre. A közelben található a piszkéstetői obszervatórium, ami akár gyalogosan, a turistaútvonalat követve is megközelíthető. A környéken számos túraútvonal halad, de aki extrém kalandra vágyik, az kerékpárra pattanva kipróbálhatja a közeli downhill pályát is. Az ország legmagasabban fekvő tava, a Sástó pedig csónakázási lehetőséget nyújt, de lehet erdei kisvasutazni és gokartozni is. A szálloda wellness részlege, a Residence Mountain Spa több mint 1000 m2-en kínálja szolgáltatásait, amit a wellness- és szaunavilág, valamint a szépségszolgáltatások tesznek teljessé.

Silver Club Hotel*** Mátraszentimre

Silver Club Hotel - MátraszentimreA hegyvidéki szálláshelyeket persze nemcsak a négycsillagos szállodák képviselik. Az ország legmagasabban fekvő településén, Mátraszentimrén található a Silver Club Hotel. Az érintetlen természeti környezetben fekvő szállodát a környék tiszta levegője az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelyévé teszi. Ez a környezet az asztmatikus megbetegedésben szenvedőknek is ideális. A településtől 2 km-re Mátraszentistvánon található az ország egyik legjobb sí centruma, de a környéken bob és gokart pálya is üzemel. A környék nagyszerű lehetőséget kínál kerékpározásra és természetjárásra is. A szálloda épülete mellett tűzrakóhelyet alakítottak ki, a szalonnasütéshez, bográcsozáshoz minden felszerelés adott.

Erzsébet Park Hotel*** Parád

Erzsébet Park Hotel -  ParádfürdőGyöngyös és Eger között félúton, Parádfürdőn, vadregényes környezetben kínál menedéket a városi élet hajszája elől a háromcsillag superior kategóriájú Erzsébet Park Hotel. A szállodától 8 km-re található az Ilona-völgy, a kirándulóhely gyalogtúrához is kiváló célpont. Az oda vezető utat vadgesztenye- és hársfasor övezi. A Mátrafüred és Mátraháza között található Adrenalin Parkban bobpálya, mászófal, függőhíd és quadpálya kínál izgalmas programot. A szállodának nemrégen lett kibővítve gyógyászati részlege, ahol a mofetta kezelés mellett, számos új terápiás módszerrel ismerkedhetnek meg a vendégek.

Walden Hotel*** Dobogókő

Walden Hotel - DobogókőBudapesttől alig több mint félórányi távolságra található a Pilis egyik legszebb része, Dobogókő. A háromcsillagos Walden Hotel a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekszik, jó kiindulópont erdei gyalogtúrákhoz, példálul a Rám-szakadékhoz. Az egykor népszerű Pilis Hotel (BM üdülő) bezárása óta ez az egyetlen üzemelő szálloda Dobogókőn. A hotel akár 200 fős rendezvények megrendezésére is alkalmas. Dobogókőről könnyen megközelíthető Visegrád, Esztergom és Szentendre is.

Ön járt a hegyekben mostanában?

Hozzászólások

hozzászólás