Budapesti Tavaszi Fesztivál


Közzétéve:
 

Ma újra kezdetét veszi az egész fővárost megmozgató Budapesti Tavaszi Fesztivál. Számtalan program miatt lesz érdemes az ország, vagy akár a világ másik végéből is eljönni. Mai cikkünk ezek közül mutat be néhányat.

Idén 34. alkalommal rendezik meg a világhírű Budapesti Tavaszi Fesztivált. A külföldi irodák már hónapokkal ezelőtt megkezdték a jegyek árusítását, és itthon is nagy az érdeklődés a színes programok iránt. Nézzük meg, idén hol számíthatunk a legizgalmasabb rendezvényekre március 21. és április 6. között.

Zeneakadémia

ZeneakadémiaA Zeneakadémia frissen felújított épülete újra felejthetetlen előadásokkal járul hozzá a fesztivál sikeréhez. Hat év után ismét itt lép fel a nagyszerű zongorista, Elena Bashkirova, aki a világhírű Jeruzsálemi Fesztivál Kamarazenekarával lép fel, soraiban a világ legtehetségesebb művészeivel. Másnap Lajkó Félix és Balázs János rendkívül izgalmasnak ígérkező improvizációs estje következik, melyben ígéretük szerint újraértelmezik, és befogadhatóvá teszik a kortárs zenét. Természetesen a Zeneakadémia sem feledkezhet meg az épp 150 éve született Richard Straussról, akiről a Pannon Filharmonikusok fognak nagyszabású koncerttel megemlékezni olyan szólisták közreműködésével, mint Kelemen Barnabás, Zempléni Szabolcs vagy Kiss József.

Fővárosi Színházak Napja

Fővárosi színházak napjaAkik végre nem csak a sorok közül szeretnének látni egy előadást, azok most bepillanthatnak a kulisszák mögé, vagy akár aktívan részt is vehetnek a műhelymunkákban. A József Attila, a Centrál, a Radnóti Miklós, az Átrium és a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház különleges programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, bemutatókkal várják a látogatókat nyílt napjaikon.

Különleges kiállítások

Különleges kiállítasokA Budapesti Történeti Múzeum egy igazán nagyszabású kiállítással ünnepli idén a fővárost. Festők a tükörben címmel magyar művészek önarcképeiből állított össze tárlatot, melynek darabjai egyenesen a firenzei Uffizi-képtárból származnak. Sok közülük eddig még soha nem volt kiállítva hazánkban, így aki teheti, ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat.

A Szellemkép Szabadiskola 20. évfordulóját ünnepelve szervez rendezvényt az alapítás óta készített budapesti fotográfiák, és a Fényírók városa című film bemutatására. Ezenkívül érdemes lesz még megnézni a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítást, és a rengeteg más fővárosi bemutatót is.

Budapest Music Center

Budapest Music CenterAz európai viszonylatban is kiemelkedő kortárs művészeti központ, a Budapest Music Center különleges produkciókkal mutatkozik be a fesztivál közönségének. Már az első napon a világhírű lantművész, Joel Frederiksen lép a színpadra, majd őt követi másnap az Erik Truffaz Quartet, Harcsa Veronika közreműködésével. Az Opus Jazz Clubban a jazz legnagyobb előadói között is külön figyelem övezi az egyik legismertebb magyar gitárművész, Gadó Gábor, és a világhírű Dave Liebman közös koncertjét.

Nincs elég hely ahhoz, hogy a fesztivál minden fantasztikus programját külön megemlítsük, annyi különlegesnek, egyedinek és felejthetetlennek ígérkező eseményt találhatunk. Ha teheti, járja be az összeset, mert hiába rendezik már meg 1981 óta, soha nincs két egyforma Budapesti Tavaszi fesztivál.

Ön ellátogat valamelyik programra?

A szoba.hu budapesti szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás