Kalandparkok


Közzétéve:
 

A pihenést nem csak szállodák, városnéző túrák és kirándulások jelenthetik. A sport éppen ilyen kiváló módja a kikapcsolódásnak, és a kalandparkok kiválóan alkalmasak erre a célra, hisz itt a mozgás az önfeledt szórakozással párosul.

Mecsextrém Park – Pécs

Egy rövid téli szünet után tavasztól újra vár mindenkit Magyarország egyik legváltozatosabb programjait kínáló kalandparkja, a Mecsextrém Park. Pécstől alig 2 km-re, a Mecsek erdőségének csendes szívében minden kalandvágyó megtalálja a számára legmegfelelőbb kihívást. Hat, nyolc vagy akár kilenc méter magasan is megküzdhetünk a kötélpálya izgalmas akadályaival, az erdei bobpályán közel 40 km/h sebességgel száguldhatunk, az X-Jump pedig megismertetheti velünk a súlytalanság érzését. A kicsik a játék mellett tanulhatnak a természet szépségeiről és érdekességeiről, bepillantást nyerhetnek a madarak életébe az Odú-tanodában. De van itt még rodeó bika, íjászat, lövészet, fenyves labirintus, illetve egy különleges gokart pálya, ahol a háromkerekű ballancebike-okat kerékpár módjára kell tekernünk, és egész testünkkel irányítanunk.

Link: www.mecsextrem.hu

MecsextrémMecsextrém

Oxygen Adrenalin Park – Sástó, Mátra

Budapesttől alig egy órányira, a Mátra déli lejtőjén áll az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, amely egész évben várja látogatóit minden korosztályból. A legbátrabbak élvezni fogják a 360°-os, átfordulós hintát, a 230 méter hosszú alpesi csúszdát (canopy), a 20 méteres szabadesést biztosító óriáshintát és a 283 méter hosszú, közel 30 méter magasan átívelő függőhidat. Akik szívesebben maradnának a szilárd talaj közelében, azoknak ajánljuk a téli-nyári bobpályát, az erdei labirintust, vagy a quadpályát.

Link: www.adrenalin-park.hu

OxygenOxygen

Lővér Kalandpark – Sopron

Sopron zöldövezeténen, a Lővérekben a gyönyörű erdőkön, patakokon és tavakon kívül egy különleges izgalmakat rejtő kalandpark is helyet kapott. Egy 120 akadályt tartalmazó kötélpálya várja a nagyobbakat, de a kicsik sem maradhatnak kalandok nélkül: a 3-6 évesek a bébipályán, míg a nagyobbak 3 különböző gyermekpályán is próbálkozhatnak. Ezen kívül mászófa, íjászat, csúszópálya, lengőteke, pingpong, ugróasztal és még rengeteg más szórakozási lehetőség várja az egész családot.

Link: loverkalandpark.hu

LővérLővér

Old Lake Kalandpark – Tata

Budapesttől 40 percre, Tata mellett, az Old Lake Golf centrumban 10 méteres magasság, 45 akadály, 2 gyerek és egy felnőtt pálya várja az sportos kikapcsolódásra vágyókat. Egy rövid kiképzés után több mint két és fél óra kalandozás vár ránk a fák között kifeszített kötélpályák között.

Link: oldlakekalandpark.com

Old LakeOld Lake

Holdfény Liget Kalandpark – Gyöngyösfalu, Alpokalja

Osztálykirándulások, nyári táborok, csapatépítő tréningek kiváló helyszíne a Holdfény Liget, az Alpokalja kalandparkja. Magyarországon egyedülálló módon itt a mozgássérültek is kiélhetik kalandvágyukat, hiszen külön kerekesszékes és járóbotos drótkötélpályákat alakítottak ki erre a célra. Kenuval leevezve a Gyöngyös-patakon megcsodálhatjuk a táj a szépségét, míg a mezítlábas élményösvényen igazán különleges túrát tehetünk a természetben. A Száguldó Denevér pálya 15 fergeteges csúszást ígér, a bátorságugrás során 3 vagy 5 méter magasról repülhetünk egyet. Az ország egyik legeredetibb parkjában találhatunk még ezen kívül mászófalakat, quad akadálypályákat, trambulint, óriáshintát, sőt, lehetőségünk nyílik még aranyat is mosni a Liget tavában.

Link: holdfenyliget.hu

HoldfényligetHolfényliget

Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely

Magyarország legészakibb városa, Sátoraljaújhely közelében épült fel a Zemplén Kalandpark, amely izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a látogatókat. Itt található hazánk leghosszabb libegője és bobpályája is. A kalandpark területén ezen kívül 3 sípálya, görkorcsolya és műjégkorcsolya pályák, hófánkok és még sok más téli sportlehetőség található. Négy különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya működik, amelyen minden korosztály megtalálhatja a magának legmegfelelőbbet.

Link: www.zemplenkalandpark.hu

zemplen1Zemplén

Ön járt már valamelyik kalandparkban?

Hozzászólások

hozzászólás