Győr, a négy folyó városa


Közzétéve:
 

A négy folyó városa mindenkinek tartogat valamit. Művészet- és természetbarátok, pihenni és kikapcsolódni vágyók ezrei keresik fel Győr városát az év minden szakában. Cikkünkben megmutatjuk a város legérdekesebb, legszebb, legkellemesebb helyeit.

Győr a legkülönlegesebb természeti és kulturális értékeket rejti magában. Művészetrajongók, természetbarátok, pihenni vágyók egyaránt tökéletes lehetőségeket találhatnak a kikapcsolódásra és a szórakozásra.

A városháza

győri városhazaMinden település legfontosabb épülete városháza, és ez Győrre hatványozottan érvényes, hiszen ez egyszerre a város központja, és legismertebb szimbóluma is. Az egykori Fehérvári kapu fölé 1792-ben emelték a Tűztornyot, ami a helyiek közbenjárásának köszönhetően nem tűnt el, hanem az új városháza része lett. A már 110 évesnél is idősebb épület kívülről és belülről egyaránt gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak, a toronyból pedig csodálatos panoráma nyílik az egész városra.

A bazilika

BazilikaA székesegyházat még Szent István király alapította, és II. János Pál pápa emelte bazilika rangjára. Az egyszerre több építészeti stílust magába foglaló épület olyan különleges tárgyakat rejt magába, mint a Szent László-herma, hazánk harmadik legértékesebb ereklyéje, vagy a Könnyező Szűzanya-kép, mely a hagyomány szerint egy alkalommal valódi vért könnyezett.

A belváros

győri belvárosNehéz lenne megmondani, melyek Győr legszebb pontjai, hiszen szinte az egész belváros műemlék. A Liszt Ferenc utcán végigsétálva a barokk kortól kezdve a romantikán át a 19. század második feléig utazhatunk az időben, érezve azok minden szépségét és hangulatát. A Széchenyi téren Győr 400 évvel ezelőtti központját találjuk, gyönyörű barokk palotákkal, amik még mindig hűen tükrözik az évszázados múltat. A belváros 16-17. századi rekonstrukcióját a műemlékvédelem Europa Nostra-díjával ismerték el.

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Rába Quelle fürdőA győri termálfürdő is kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A Rába Quelle 2000 méter mély termálkútból feltörő gyógyvízzel vár minden korosztályt. Az élményfürdő medencéiben csúszdákkal, vízesésekkel, masszírozó fúvókákkal, műgejzírekkel, barlangokkal, sőt, egy vízibárral is találkozhatunk. A gyógyulni és pihenni vágyók egyaránt megtalálják a nekik tetsző szolgáltatást a szaunakertben vagy az igen jól felszerelt gyógyászati részlegen.

A Xántus János Állatkert

győri állatkertAz egykori vadaspark ma már több mint száz faj ezer egyedét mutatja be a látogatóknak. A világ minden szegletéből származó állatok közül néhány csak itt látható az egész országban, ráadásul az állatkert egész évben változatos programokkal várja a látogatókat.

Püspökerdő

PüspökerdőTermészetbarátok figyelmébe ajánljuk a Püspökerdőt. A kilenc kilométer hosszú sétaút mellett gondozott tisztásokat, tűzrakóhelyeket, érdekes tanösvényeket találhatunk, ráadásul a hely sátorozáshoz is tökéletes. A gazdag élővilágot mi sem jelezhetné jobban, mint hogy ez a terület adott otthont az egykori vadasparknak is.

A Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár

kincstár és könyvtárA magyar történelem szerelmesei semmiképp se hagyják ki az Egyházmegyei Kincstárat. Mintegy 67 ezer könyvet, 190 ősnyomtatványt és 362 darab 1850 előtt készült kéziratot őriznek itt, köztük olyan ritkaságokat, mint egy eredeti, Mátyás király könyvtárából származó Corvina, vagy a legnagyobb magyarországi kódex, a Zalka-antifonálé.

Ön járt mostanában Győrben?

A szoba.hu győri szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás