Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok


Közzétéve:
 

2012-ben új ünnepe született Pécsnek, a kultúrának és a művészetnek egyaránt. Idén ez a különleges esemény még a Pécsi Tudományegyetem hallgatói napjával is kiegészül.

Idén május első három napjára vár mindenkit szeretettel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed. A korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg izgalmas program vár minket, és mivel ebben az évben a fesztivál az egyetemi hallgatók önkormányzatával karöltve jön létre, egészen biztosan minden korosztálynak különleges élményben lesz része.

Zsolnay Fesztivál PécsZsolnay Fesztivál Pécsett

Minden nap más tematika jegyében lett megszervezve, így lesz egészségnap, pályaorientációs nap és közösségnap is. A közel 20 millió forintos költségvetés ellenére egyedülálló módon idén a Zsolnay Fesztivál programjai este 7 óráig ingyenesen látogathatók, és azután sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hisz az esti belépők árai is 500 és 2000 forint között lesznek.

A fesztivál hagyományai szerint a cél idén is a különböző művészeti ágak közötti kapcsolat és harmónia kialakítása és bemutatása. Különleges koncertélmények várnak minket olyan nagyszerű előadóktól, mint Tompos Kátya, Presser Gábor és Karácsony János, a Háy come Beck, Király Viktor és még sokan mások. Ahogy leszáll az est, a lista csak tovább folyatódik a legnépszerűbb hazai együttesekkel, mint például a Magashegyi Underground, az Ivan and the Parazol, vagy az Intim Torna Illegál.

A gyerekek számára érdekes kézműves és rajzfoglalkozásokkal, illetve előadásokkal készülnek, többek között fellép a Kolompos együttes, a Bóbita Szabadtéri Színpad és a Bóbita Bábszínház.

Zsolnay Fesztivál PécsettPécsi Zsolnay Fesztivál

A képzőművészet kedvelői a korábbi évekhez hasonlóan idén sem maradnak kiállítások nélkül. Murányi Kristóf grafikusművész, a Roham Magazin és PTE Művészeti Kar Kerámia Tanszékének kiállítása mellett rengeteg fantasztikus tárlatot járhatunk végig.

A Zsolnay Fesztivál különlegessége, hogy itt a művészek és a közönség sokkal közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással, mint bármely más hasonló eseményen. A látogatók, miközben csodálják az előadásokat, azok részeivé is válnak.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok - PécsZsolnay Fesztivál Pécs 2014

Ahogy azt említettük, az idei alkalmon különleges szerepet játszanak a Pécsi Tudományegyetem hallgató is, akik szintén bemutatják munkáikon keresztül a kultúrához való kapcsolódásukat. A rendezvények időpontja sem épp véletlen, hisz a szervezők így kívánnak egy kis kikapcsolódást és pihenést ajándékozni az érettségire és a vizsgaidőszakokra lázasan készülő diákoknak.

Látogasson el Ön is családjával Pécs, és talán egész Magyarország egyik legnagyobb kulturális fesztiváljára!

A szoba.hu pécsi szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás