Budavári Borfesztivál


Közzétéve:
 

Idén sem lehet csendes a Budai vár, hiszen rendezvények egész hada ostromolja egész évben. Szeptember 10-14. között ezúttal a legfinomabb magyar boroké lesz a főszerep, amihez jobb helyszínt nem is lehetett volna találni.


A 23. Budavári Borfesztivál idén is változatos programokkal színesíti meg hazánk legfinomabb borainak kóstolását. Közel 50 fellépő szórakoztatja majd a közönséget a színpadon tánccal, népzenével, vagy a minőségi borokhoz leginkább illő jazz koncertekkel.

Budavári Borfesztivál Budavári Borfesztivál

A főváros szívében egy igazi vidéki szüreti mulatságban találhatjuk magunkat. Hazánk minden neves borvidéke elküldi ide követeit, hogy népviseletbe öltözött táncosai, együttesei, elöljárói és borrendjeinek tagjai részt vegyenek a színes és látványos szüreti felvonuláson. Az utolsó napon tartott menet mellett a népzenei és néptánc gála rendkívüli látványosságot ígér, amit senkinek sem érdemes kihagynia.

Budavári Borfesztivál Budavári Borfesztivál

A Mesterségek utcáján a legtehetségesebb magyar kézművesek mutatják be csodálatos munkáikon keresztül a régi idők mesterségeit és hagyományait.

Budavári Borfesztivál Budavári Borfesztivál

Persze nem csak a szomjúság ellen készültek a szervezők, hiszen idén is különleges gasztronómiai kínálat vár mindenkit a várban. Házias kenyérlángosok, kézzel húzott rétesek, kürtőskalácsok közül választhatunk. Egy egész ebédet elkölthetünk majd, hiszen sülni fog itt mangalica, pecsenye, lesznek magyar, francia és spanyol sajtkülönlegességek, sonkák és még megszámlálhatatlanul sok ínyencség.

Már most érdemes jegyet váltani a 23. Budavári Borfesztiválra, hiszen egy ilyen színes, hangulatos, világszínvonalú rendezvényt vétek lenne kihagyni…

A szoba.hu budapesti szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás