Debreceni Virágkarnevál


Közzétéve:
 

Augusztus 15-én kezdődik, és majdnem egy egész héten át tart majd a nyár egyik legszebb, legszínesebb rendezvénye, a Debreceni Virágkarnevál.

Már Európa-szerte híres Debrecen különleges hagyománya, mikor az államalapítás ünnepén virágkocsik vonulnak fel a város utcáin. Persze a Virágkarnevál ennél sokkal több páratlan programot is kínál, ezek közül fogunk kiemelni néhányat.

Debreceni Virágkarnevál Debreceni Virágkarnevál

A koncertek már augusztus 15-én elkezdődnek, így a felvonulás előtti napokban lehetőségünk lesz hallani a Debrecen-Gyula Dixieland Expressz, a Debreceni Helyőrségi Zenekar és St. Martin előadásait. 18-án a Class FM élő rádióműsorokat ad majd a helyszínről, ismert fellépők közreműködésével.

A karnevál előtti napon sor kerül a Galiba Gyermekfesztiválra, melynek során a városban élő közösségek vonultathatják fel saját, bevásárlókocsi méretű virágkocsijaikat. A gyerekprogramok egyfajta előkészületei a másnapi nagy ünnepségnek, mikor az egész város az utcákra vonul.

Debreceni Virágkarnevál Debreceni Virágkarnevál

Reggel fél nyolckor megindul a kerékpárosok, a veterán autók, a művészeti csoportok és természetesen a várva várt virágkocsik felvonulása, a Petőfi tértől a Nagyerdei Stadionig. A kocsik kiállítása mellett megkezdődik az idei Folklórfesztivál is, de mindeközben a 3. Debreceni Sörünnep is sok szeretettel várja az érdeklődőket.

Debreceni Virágkarnevál Debreceni Virágkarnevál

A kicsiket az Alma Együttes szórakoztatja a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, este pedig a hagyományos tűzijáték zárja majd az ünnepet. Akik igazán jó helyről akarják végignézni a felvonulásokat, azok jegyet válthatnak a lelátókra, hogy biztosan ne maradjanak le semmiről. Ha viszont valakinek nem sikerül minden virágkocsit megcsodálnia, az még másnap bepótolhatja, hiszen a Kossuth téren továbbra is ki lesznek állítva.

A Debreceni Virágkarnevál egyedülálló rendezvény nálunk, de egész Európában is, így egyszer mindenképp érdemes a Tiszántúl legnagyobb városában eltölteni az augusztus 20-ai ünnepet!

A szoba.hu debreceni szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás