Egri Bikavér Ünnep


Közzétéve:
 

Páratlan nyári programokat ígér a mindig színes és változatos Eger. Július közepén az ország talán legkülönlegesebb gasztronómiai eseményére, az Egri Bikavér Ünnepre vár mindenkit szeretettel.


Nem csak a jó borok, és a finom ételek kedvelőinek szól ez a meghívás, hiszen a borünnep egy egész hétvégén át tartó izgalmas eseménysorozatot ígér. Lesznek itt koncertek, autókiállítások, díjátadók, felvonulások és versenyek egyaránt, így senki sem tud majd egy pillanatot sem unalomban tölteni.

Egri Bikavér ÜnnepEgri Bikavér Ünnep

Július 11-én, csütörtökön délután négy órakor kezdődnek az események a Hoffer traktor indításával, amit az egész belvárost bejáró jelmezes, zenés-táncos felvonulás követ. Este 22:30-ig tartanak majd a változatos programok, majd másnap újabb érdekes előadások fogadják a vendégeket.

Egri Bikavér ÜnnepEgri Bikavér Ünnep

Szombaton a Gárdonyi Géza színház előtt traktoros gyorsulási- és szépségversenyt láthatunk, de az ünnep során a járművek szerelmesei az Érsekkertben magyar gyártású motorkerékpárok, veterán autók, és traktorok kiállításait is végigjárhatják.

Egri Bikavér ÜnnepEgri Bikavér Ünnep

A rendezvényre a belépés ingyenes, az ételek és italok kóstolása pedig borjegyekkel, és étel érmékkel lehetséges. Érdemes minél többet venni ezekből, hiszen az ünnep hagyományosan a borvidék legkiválóbb borairól, és a velük harmonizáló legfinomabb ételekről szól. Összesen 19 sátorban kóstolhatjuk végig a pincészetek büszkeségeit, ráadásul minden helyszínen más és más finomságok várnak ránk, a kacsacomboktól kezdve, a birkapörköltökön át a legízletesebb szűzpecsenyékig.

Ismerje meg a magyar gasztronómia különlegességeit, és pihenje ki az egész év fáradalmait Eger páratlan eseménysorozatán!

A szoba.hu teljes egri szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás