Látnivalók a Balaton környékén


Közzétéve:
 

A családi nyaralások legnépszerűbb célpontja minden évben a magyar tenger. Ha idén a strandolás mellett valami mással is szeretné még élvezetesebbé tenni a pihenést, mai cikkünk mutat néhány tippet ehhez.

Festetics-kastély

Hazánk harmadik legnagyobb kastélya nem véletlenül az egyik leglátogatottabb is egyben. Keszthely közel 300 éves szimbóluma meséket idéző szépségével és érdekes kiállításaival érdemli ki a turisták érdeklődését. A hatalmas könyvtár, a Helikon Kastélymúzeum és a kóstolókkal egybekötött tárlatvezetéssel váró Balatoni Borok Háza mindenki számára szórakozást kínálnak, így a nyaralás egyik napját mindenképp érdemes ennek a kirándulásnak szentelni.

keszthelyi Festetics-kastély keszthelyi Festetics-kastély

Marcipán múzeum

A kastélytól nem messze találhatunk egy igazán érdekes kiállítást, a keszthelyi Marcipán Múzeumot. A hangulatos cukrászda a nyaralás remek megállóhelye lehet: a legfinomabb sütemények és torták megkóstolása után tehetünk egy sétát a kiállításon is. Olyan különlegességek készülnek itt marcipánból, mint a Festetics-kastély makettje, gyönyörű hintók és híres mesefigurák.

keszthelyi marcipán múzeum keszthelyi marcipán múzeum

Tapolcai-tavasbarlang

Még ma is nehéz elhinni, hogy Tapolca városának utcái alatt egy több mint 3000 méter hosszú barlangrendszer húzódik, pedig már száz éve bárki megtekintheti a saját szemével. A legforróbb napokon csak annyit kell tennünk, hogy lesétálunk a Tavasbarlang kellemes, 20 °C-os hűvösébe, és csónakba szállva felfedezzük ezt az egyedülálló látványosságot. Ezen felül még a hihetetlenül tiszta levegő az asztma és egyéb légzőszervi megbetegedések kezelésében is segítséget nyújt, amihez egy különleges kórházbarlangot is kialakítottak.

tapolcai tavasbarlang tapolcai tavasbarlang

Tihanyi apátság

A balatoni látképek szinte állandó szereplői a Tihanyi apátság tornyai. Ha eddig még nem tette, idén látogasson el a félszigetre, és ne csak a távolból gyönyörködjön a hatalmas épületben! A majdnem 1000 éves emlékeket őrző fehér falak között még ma is a dolgos bencések élnek, a szerzetesi életmód hagyományait megőrizve. A gyönyörűen felújított barokk monostor magyar és külföldi turisták számára is kihagyhatatlan úti cél.

tihanyi apátság tihanyi apátság

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A természetjárók bármikor megszakíthatják a folyamatos lubickolást és parton napozást egy pihentető kirándulással a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. Bejárhatják a Keszthelyi-hegységet, megtekinthetik a Káli-medence „kőtengereit”, felfedezhetik a Badacsony erdőit és gyönyörködhetnek a Kis-Balaton „madárparadicsomában”. Nehéz lenne választani a rengeteg páratlan élményt kínáló kirándulás közül, hiszen a csodás felfedezéseknek csak a lábak fáradtsága szabhat határt.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Sümegi vár

A történelem szerelmeseinek ajánljuk Magyarország egyik legszebben fennmaradt erődjét, a Sümegi várat. A végvár életét bemutató kiállításokon túl lovasjátékok, kocsikázás, lovaglás, piknik, borkóstolás, vadászat és állatsimogató is szórakoztathatja az egész családot. Az augusztus 15-én kezdődő Végvári Napok különösen izgalmas programokkal várják majd a vendégeket, köztük lovagi tornákkal, felvonulásokkal, valamint kézműves foglalkozásokkal és igazi középkori vásárokkal.

sümegi vár sümegi vár

A szoba.hu balatoni szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás