Szegedi Szabadtéri Játékok


Közzétéve:
 

Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza idén júliusban is mindenkit szeretettel vár a nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvényére…

Az ötlet még Juhász Gyula fejéből pattant ki, és több mint nyolcvan éves működése óta a Szegedi Szabadtéri Játékok hazánk egyik legnépszerűbb fesztiválja. Idén is művészek egész serege fog a Dóm térre érkezni, hogy ebben a közel másfél hónapban szórakoztassa, és elkápráztassa a nézőket.

Dóm tér, Szeged

Július 4-én, a Zorba, a görög című balett-előadással kezdődik az eseményorozat, mely eddig még soha nem látott látványvilágot ígér a közönségnek, többek között a 3D-s vetítéstechnika elemeit felhasználva. Július 11-én egy igazi klasszikust, Kálmán Imre A csárdáskirálynő című operettjét mutatják be az Operettszínház legkiválóbb előadóinak közreműködésével.

Szegedi Szabadtéri JátékokSzegedi Szabadtéri Játékok

A közönség külön kérésére július 18-án színpadra kerül a sikeres Elfújta a szél musical, parádés szereposztásban. 15 év után augusztus elsején újra felcsendül Szegeden Kodály Háry Jánosának dallama, de még nagyobb szenzációként ezen a fesztiválon állítják színpadra a világon elsőként non-replica (azaz nem az eredetit lemásolt) változatban a Mamma Mia! musicalt.

Szegedi Szabadtéri JátékokSzegedi Szabadtéri Játékok

De nem csak a Dóm tér, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpad is különleges produkciókkal várja a nézőket. Itt mutatják be a Svejk, a Páratlan páros 1., valamint az Indul a bakterház című sikerdarabokat. Külön meg kell említeni a Szegedixie gálát, ahol a blues, és a jazz rajongói felejthetetlen élményben részesülhetnek.

Van miből válogatni Szeged legjobb programjai között, ám a legszerencsésebbek azok, akiknek van lehetőségük az összes páratlan eseményen részt venni.

A szoba.hu teljes szegedi szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás