Romantikus szállodák Valentin-napra


Közzétéve:
 

Gyertyafény, halk zene, egy pohár pezsgő, kellemes környezet… Ki ne szeretne egy romantikus napot, estét vagy akár egy egész hétvégét eltölteni szerelmével kettesben? Sok szálloda a romantika jegyében összeállított Valentin-napi ajánlattal készül február 14-re.


Romantikus szállodák Valentin-napra

Valentin-nap

Szent Bálint (Valentin, Valentinus) a 14. században vált a szerelmesek védőszentjévé. Azóta szokás, hogy Bálint napján, vagyis február 14-én a szerelmespárok megajándékozzák egymást. Magyarországon csak az 1990-es évektől kezdődően vált ismét népszerűvé ez az ünnep, pedig a régi népi hagyomány is számon tartotta ezt a napot. Elődeink azt tartották, hogy Bálint-napon választanak párt a verebek, sőt egyes vidékeken még ma is él ez a hiedelem.

Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy meglepjük kedvesünket, és mi is lehetne jobb ajándék, mint egy együtt töltött romantikus wellness hétvége? Sok belföldi szálloda ezért kifejezetten erre az alkalomra összeállított, színvonalas, romantikus Valentin-napi csomagajánlatot kínál. Mindenképpen érdemes ezek között böngészni, hiszen egy romantikus szálloda, ahol elbújhatunk egy kicsit a világ elől és élvezthetjük egymás társaságát, felejthetetlen élményt jelenthet és örök emlék marad mindkettőnknek.

Romantikus szállodák

A szállodák persze nemcsak ebben az időszakban igyekeznek a fiatal vagy örökifjú párok kedvében járni, nászutas vagy romantikus ajánlatok az év más időszakaiban is vannak. Sok hotelben található jacuzzis szoba, Budapesten és vidéken egyaránt. Ha ilyet foglalunk, akkor a szobából ki sem kell mozdulnunk egy kis kényeztetésért, hiszen ebben az esetben a jacuzzi a szobában vagy a lakosztályban található. Sőt, olyan hotelszobák is vannak, amelyekben kandalló vagy saját szauna található.

De Budapesten ezeken kívül is számos szálloda van, amely kifejezetten romantikus hangulatú szobákkal rendelkezik. A Hotel City Inn**** a Corvin-negyedben, a Futó utcában várja vendégeit. Sarokkádas, modern berendezésű superior szobái (kép: lent balra) és apartmanjai tökéletes hangulatot teremtenek a romantikára vágyó vendégeknek. A szobák és apartmanok időszaktól függően kb. 16-21 ezer Ft / szoba / éj ártól elérhetőek.

Hotel City Inn Budapest - sarokkádas szobaCentral Hotel 21 - sarokkádas fürdőszoba

A Central Hotel 21*** elegáns és hangulatos szobáival (kép: fent jobbra; kb. 17 400 Ft / szoba / éj ártól) és apartmanjaival, központi elhelyezkedésével; míg a Hotel Medosz a belváros szívében, a legfelső emeleten lévő, gyönyörű kilátással rendelkező panoráma szobáival nyújt maradandó élményt (kb. 20 700 Ft / szoba / éj ártól).

Ha valaki pénztárcakímélő megoldást keres, akkor is számos lehetőség közül választhat. A budai oldalon a Papillon Hotel*** (kb. 10 500 Ft / szoba / éj ártól), míg a pesti oldalon a Carmen Panzió (kb. 6 000 Ft / szoba / éj ártól), a Central Green Hotel*** (kb. 10 500 Ft / szoba / éj ártól) és a Margitszigettel szemben horgonyzó Fortuna Szállodahajó*** (kb. 9 000 Ft / szoba / éj ártól) mind barátságos, nyugodt környezettel és szolid árakkal nyújtanak „békés kuckót” a pároknak.

Persze jobbnál jobb lehetőségek vannak ezeken kívül is, ha szeretnénk örömet szerezni, hiszen elvihetjük kedvesünket egy romantikus hajókázással egybekötött gyertyafényes vacsorára, vagy akár egy Dunán ringatózó remek étteremhajóra eltölteni egy kellemes, meghitt estét.

Önnek vannak már tervei Valentin-napra?

Hozzászólások

hozzászólás