Budapesti bevásárlóközpontok


Közzétéve:
 

Vannak, akik szidják a bevásárlóközpontokat, mégis évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek itthon. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ezek a plázák könnyen megközelíthetők, hosszú a nyitvatartási idejük és szinte mindenféle bolt megtalálható bennük.

Ilyenkor karácsony előtt talán még azok is útba ejtenek egy-két budapesti bevásárlóközpontot, akik amúgy év közben a közelébe sem mennek ezeknek a gigantikus üzletházaknak. Az ünnepek előtti hajszában nagy segítség lehet, ha nem kell ezerfelé rohangálnunk, hanem elég egyetlen plázát végigjárnunk ahhoz, hogy megtaláljuk mindenki ajándékát és mindazt, amire az ünnepek alatt szükségünk lehet. Az is a bevásárlóközpontok javára írható, hogy itt mindenféle árkategóriájú üzlet megtalálható, hiszen vannak olcsó, közepes kategóriájú és exkluzív üzletek is. Nézzük, miből választhatunk, ha plázázásra adjuk a fejünket Budapesten!

westend-city-center-budapest

WestEnd City Center

A Nyugati pályaudvar (M3 metrómegálló) mellett található Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. Könnyen megközelíthető bármilyen tömegközlekedési eszközzel, aminek van megállója a Nyugatinál. Ezek közül talán a legkézenfekvőbb, ha a 3-as metrót vagy a 4-es, illetve 6-os villamost választjuk. A WestEnd 400 üzletéből mintegy a fele divatáruüzlet, de kávézók-éttermek, bankok, műszaki cikket forgalmazó üzletek is várják a vásárlókat. A divatüzletek széles választéka mellett a WestEnd a világmárkák találkozóhelye a sport- és szabadidő ruházatot tekintve is. Említést érdemelnek az óra- és ékszerszaküzletek, valamint a bőráru és a cipő kínálat is. A szórakozást többek között a 14 termes multiplex mozi szolgálja. A Nyugati tér felőli bejáratnál található 20 méter magas vízesés kedvelt találkozóhelye a fővárosiaknak.

Link: www.westend.hu

Arena Plaza

Az Aréna Plaza egészen a közelmúltig Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb alapterületű bevásárlóközpontja volt. A komplexum 5 percre van a Keleti pályaudvartól (M2 metrómegálló) és a stadionok szomszédságában található. A pláza világmárkák széles kínálatával, 200 üzlettel, gigantikus mozi komplexummal, rengeteg étteremmel, kávézóval és szórakoztató egységekkel várja a látogatókat. Itt van Kelet-Közép Európa legnagyobb multiplex mozija, ami a hazánk egyetlen IMAX mozija is egyben. A bevásárlóközpontban helyet kapott egy 11 000 m²-es Tesco hipermarket is. A kényelmes parkolásról a 2800 férőhelyes ingyenes mélygarázs gondoskodik.

Link: www.arenaplaza.hu

Mammut

A Mammut a budai oldal egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja, amely 2001-ben bővült ki a Mammut II. nevű új épületrésszel. Könnyen megközelíthető akár a 2-es metróval a Moszkva tér felől, akár a 4-es és 6-os villamossal, ami pont az épület előtt áll meg. Az üzletház sokszínű kínálatával vásárlásra, kikapcsolódásra, valamint a napi teendők gyors elintézésére egyaránt alkalmas. 330 világmárkát kínáló üzlettel, éttermekkel és kávézókkal, valamint mindkét épületben multiplex mozikkal gondoskodik a látogatók kiszolgálásáról. A mozin kívül a szórakoztatást szolgálja a Bowling Club, a Jam Pub és a Kölyökpark is. Az egészség és mozgás szerelmeseit a legfelső szinteken várja a Lite Wellness Club, a Mammut Squash Center, az Euromedic Diagnosztikai Központ és az Egészségközpont Mammut. A parkolás egy 1200 férőhelyes parkolóházban biztosított.

Link: www.mammut.hu

Allee

A régi Skála Budapest Nagyáruház helyén nyitott meg az Allee bevásárlóközpont Újbudán, a 4-es villamos budai végállomásánál. A 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri megállója is csak párperces sétára van. A Fehérvári útnál és az Október huszonharmadika utcánál van megállója a 47-es, 18-as villamosoknak. A négyszintes pláza 140 színvonalas, világmárkákat forgalmazó üzlettel, éttermekkel és szórakoztató egységekkel várja a vásárlásra és kikapcsolódásra vágyó családokat. A kényelmes parkolási lehetőséget egy háromszintes, 1280 férőhelyes mélygarázs biztosítja. A szórakozásról egy 13 termes multiplex mozi, egy nonstop fitneszstúdió és egy játékterem gondoskodik.

Link: www.allee.hu

MOM Park

Szintén Budán, a 12. kerületben, a Magyar Optikai Művek egykori telephelyén áll a MOM Park Bevásárlóközpont. Az Alkotás utcai épület közel van a BAH csomóponthoz, illetve a 61-es és 59-es villamos megállójához. A háromszintes épület több mint 100 üzlettel, kávézóval és étteremmel, galériával, wellness részleggel, szupermarkettel, illetve egy multiplex mozival várja látogatóit csaknem 30 000 m²-en. Az 1540 férőhelyes mélygarázsban kerékpárparkoló is helyet kapott.

Link: www.mompark.hu

Árkád

Az Örs vezér tere (M2 metró végállomás) kőbányai oldalán áll az Árkád Budapest bevásárlóközpont. Közlekedési csomópont mellett való elhelyezkedésének köszönhetően akár a 2-es metróval, akár buszokkal vagy HÉV-vel könnyedén megközelíthető. 11 évvel a nyitás után, idén márciusban elkészült az Árkád 2 új épülete is. Ezzel a bővítéssel az Árkád Budapest az ország legnagyobb bevásárlóközpontjává vált, ahol közel 200 üzlet és számtalan szolgáltatás áll a látogatók rendelkezésére. Parkolója 1600 férőhelyes.

Link: www.arkadbudapest.hu

Sugár

1980-ban épült Budapest első bevásárlóközpontja, a Sugár, amely sokáig a főváros egyik legmodernebb áruháza volt. Nevére pályázatot írtak ki, a Sugár kapta a legtöbb szavazatot. A „Csak egy ugrás a Sugár” szlogent a reklámokból hamarosan az egész ország megismerte. A szlogen igaz, hiszen az áruház az Örs vezér terén (M2 metró végállomás), Budapest egyik legforgalmasabb pontján található és mind autóval, mind tömegközlekedési eszközökkel kiválóan megközelíthető. Az egykori áruház mára teljesen megújult és kétemeletes, modern plázává nőtte ki magát. A 35 000 m2-en 100 üzlet, kávézók és éttermek mellett egy multiplex mozi és mélygarázs is helyet kapott.

Link: sugar.hu

Az Árkád és a Sugár üzletközpontokat gyalogos felüljáró köti össze egymással.

Ön elintézte már a karácsonyi bevásárlást?

Hozzászólások

hozzászólás