Kastélyszállók


Közzétéve:
 

Letűnt korok hangulata ötvözve a mai kor kényelmével, fűszerezve egy kis kényeztetéssel és romantikával. Mindez csodálatos természeti környezetben. Nagyjából így lehet röviden összefoglalni mindazt az élményt, ami ránk vár, ha ellátogatunk valamelyik hazai kastélyszállóba.

La Contessa Kastélyhotel**** Szilvásvárad

A négycsillagos La Contessa Kastélyhotel, a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka, Eger közelében, a Bükk hegység nyugati oldalán, a festői szépségű Szilvásváradon várja vendégeit. A kastély és a szilvásváradi uradalom életében három jelentősebb nemesi család játszott szerepet: a Keglevich, az Erdődy és a Pallavicini család.

A Keglevich grófi család 1666-ban kapta meg hűbér birtokként az akkoriban nagyon értékes waradi uradalmat. A kastély elődjének építtetése feltehetően gróf Keglevich Béla nevéhez köthető és Ybl Miklós tervei alapján készült. A Keglevichek majd 230 évig, 1894-ig birtokolták a kastélyt. Ezt követően egy rövid ideig az Erdődy család volt a birtokos, majd a Pallavicini őrgrófi család lett a tulajdonos. A kastélyt a Pallaviciniek építették át neobarokk stílusban és 1944-ig a család tulajdonában maradt.

A II. világháborút követően a kastélyt államosították, s hosszú évekig SZOT üdülőként működött. A rendszerváltást követően több más SZOT üdülőhöz hasonlóan a Hunguest Hotels szállodalánchoz került, s ebben a kötelékben működött kétcsillagos szállóként egészen 2005-ig. A meglehetősen lepusztult szilvásváradi kastélyt később rekonstruálták jelenlegi tulajdonosai. A minden igényt kielégítő szobák elegáns bútorai régi korok emlékét idézik, és igazi kastélyhangulatot biztosítanak.

A La Contessa Kastélyszálló 650 m²-es wellness részlege domboldalon való elhelyezkedésének és panoráma üvegfalainak köszönhetően különleges élményt nyújt: pezsgőágy, 6 személyes jacuzzi, szaunák, tradicionális török gőz és hammam kezelő gondoskodnak a felfrissülésről. A szobák elegáns olasz bútorokkal és nemes anyagú függönyökkel vannak berendezve, a szálloda különlegessége a 24, saját szaunával rendelkező kétágyas szobája.

La Contessa Kastélyszálló **** Szilvásvárad

Kastélyhotel SasvárParádsasvár

A Mátra domborulatai között megbújó Parádsasváron várja vendégeit Magyarország első ötcsillagos kastélyszállodája, a Kasélyhotel Sasvár. A Mátra szívében álló romantikus kastély minden korosztály számára egyedülálló élményeket és ideális kikapcsolódási lehetőséget tartogat.

A honfoglalás tájékán a Kápolnától Parádsasvárig terjedő földterület az Aba nemzetségből származó Debrői családé volt. Az uradalom a történelem folyamán többször is gazdát cserélt. Sok nemesi család, köztük a Rákócziak, Orczyk és Grassalkovichok is éltek hosszabb rövidebb ideig a birtokon. 1827-ben építették az első fürdőházat az uradalom területére. A Károlyi család tulajdonába a Debrői birtok 1846-ban került. Károlyi György Ybl Miklóssal terveztette és építtette meg a kastélyt, melyet feleségének, Zichy Karolinnak szánt, aki az átépítéskor Kossuth Lajossal együtt emigrációban tartózkodott. Az emigráció után Karolin 1903-ig élt a kastélyban, aminek ő adta a Sasvár nevet.

Károlyi György után unokája, Károlyi Mihály lett az uradalom tulajdonosa. Õ városi ember révén, nem szerette a földesúri életet, de felesége, Andrássy Katinka – a Vörös Grófnő – kedvelte a vidéki életformát. Akkoriban a kastélyt a „Duzzogó” jelzővel illették, mert a legendák szerint a grófnő mindig ide bújt el, ha összeveszett a férjével. Károlyi az épület egy részét bérlőknek adta ki, akik azt szállodaként hasznosították. A Tanácsköztársaság után az állam eltulajdonította a birtokot a Károlyiaktól, akik csak a 2 világháború végén kapták vissza két évre egykori birodalmukat.

A kastélyt a szocializmus idején gyermeküdültetésre használták, majd az elmúlt évtizedben ismét magántulajdonba került. 1996-ban vásárolták meg az épületet, és a körülötte elterülő parkot, amely a felújítás után, 1998 decemberétől áll nyitva.

A Kastélyhotel Sasvár három épületszárnyában 52 szoba és 5 lakosztály kínál ötcsillagos színvonalú, minden igényt kielégítő elhelyezést a vendégek számára. Az épületszárnyakat földalatti folyosó is összeköti egymással. Mindegyik szoba klimatizált, az egész épületet padlófűtés fűti. A Renaissance szárny a legexkluzívabb, elegáns lakosztályaival a legkülönlegesebb igényeket is kielégíti. Az épületrész biedermeier és empire stílusú bútorokkal van berendezve. A Rendez-vous szárny nyolc szobája elsősorban nászutasoknak és romantikus helyszínre vágyó pároknak ajánlott. A Romantique szárny a rendezvények, tréningek résztvevői, valamint a családdal érkező vendégek számára nyújt ideális elhelyezést.

Kastélyhotel Sasvár - Parádsasvár

Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** Tarcal

Az 1400-as években épült meg az udvarház épülete alatt futó 500 folyóméteres pince, majd az 1700-as években elkészült a barokk stílusú Andrássy Kúria főúri udvarház is. Az Andrássyak tulajdonába az 1830-as években került, azután átépítették és Andrássy György majd örököse, Andrássy Dénes volt a tulajdonosa. Az ő családjuk és leszármazottaik lakták a II. világháborút követő államosításokig.

Az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a wellness szállodának és a borhotelnek ez az elegáns és különösen magas színvonalú ötvözete 2008 májusa óta fogad vendégeket. Az Andrássy Rezidencia Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodája, a 35 superior, a 3 deluxe kétágyas szoba, a 2 junior suite és a 100 m²-es elnöki lakosztály rendhagyó kényelemmel és felszereltséggel kényezteti a szállóvendégeket. Az ágyak king size méretűek és ergonomikus biomatraccal készültek. Az egyedülálló és exkluzív wellness és spa részleg a legmagasabb minőségben kínálja a felfrissülés, a relaxálás és a kényeztetés fantasztikus érzését.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa ***** Tarcal

Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** Tarcal

A német-magyar származású Degenfeld grófi család múltja a kora középkori Svájcba vezet, Magyarországon és Erdélyben a 19. század elejétől találjuk meg őket. Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-hegyalja történelmében. A trianoni békeszerződést követően a család erdélyi és magyarországi ágra szakadt. A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a II. világháború után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek.

Leánya, Degenfeld Mária grófnő Dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot. 1994-ben elhatározták, hogy követve a több mint egy évszázados hagyományt, újjáélesztik a szőlőbirtokot. A megvalósítás érdekében első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltak a Tokaj melletti Tarcalon. A beruházást követően 1996-ban kezdődött meg egy modern borászat felépítése. A szőlőbirtok központi részén, 2003-ban nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló.

A szállónak van egy fűthető nyitott úszómedencéje, szaunája, fitneszterme és nemzetközi színvonalú teniszpályája, ami éjszakai megvilágítással rendelkezik. Ezen kívül az étterem, a pinceborozó vagy a különleges hangulatú könyvtárterem gondoskodik a szállóvendégek kikapcsolódásáról és szórakoztatásáról.

A tarcali Gróf Degenfeld hotel épülete csodálatos természeti környezetben, a Terézia kert közepén áll. Az épület első és második emeletén lévő húsz szoba és egy lakosztály a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözi. A szobákat empire stílusú bútorokkal rendezték be, emellett minibár, műholdas televízió, telefon és internet csatlakozás szolgálja a vendégek kényelmét. Az épületben található antik bútorok, a régi festmények, a velencei csillárok káprázatos 19. századi hangulatot idéznek.

Gróf Degenfeld Kastélyszálló **** Tarcal

Ön járt már valamelyik hazai kastélyszállóban?

Hozzászólások

hozzászólás