Olcsó szállás Budapesten


Közzétéve:
 

Mai blogbejegyzésünk az olcsó budapesti szállásokról szól. Késő esti színház, üzleti ügyek, egy jó koncert, esetleg a főváros látnivalóinak felfedezése a cél? Vagy egyszerűen csak nem a szállásra, inkább az élményekre szeretnénk költeni? Megmutatjuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen olcsó, de jó minőségű szállást találni Budapesten.


Olcsó szállás Budapesten

Olcsó budapesti szállások

A budapesti szállások többsége a napi árazás rendszerét követi. Ezért ne lepődjünk meg, ha a turisztikai holtszezonban kinézett alacsony szobaár többszörésével találkozunk például a Forma-1 futam vagy a Sziget fesztivál idején. Ebben a cikkben egyes szálláshelyeknél megadtuk a szezonon kívüli körülbelüli kezdőárat. Ez az információ kizárólag tájékoztató jellegű, egy adott foglalás pontos árát csak konkrét ajánlatkérés után tudjuk megadni. A turisztikai szezonban nem csak az árak lesznek magasabbak, hanem a szabad szobák is gyorsan elfogynak, hiszen fővárosunk igen népszerű úticél, amelyet évente többmillió külföldi turista keres fel. Érdemes tehát előre gondolkozni és a budapesti szállásfoglalást nem az utolsó pillanatra hagyni.

Az ár mellett a másik fontos szempont egy budapesti szálláshely kiválasztásánál az elhelyezkedés. Ha szeretnénk minél kevesebb időt a dugóban ülve tölteni, célszerű, ha az úticélunk környékén keresünk szállást. Ha a városközpontban szállnánk meg és autóval érkezünk, a parkolás kérdéséről se feledkezzünk el. Cikkünkben megadtuk a parkolási lehetőségek körülbelüli árát, tájékoztató jelleggel, a cikk írásakor aktuális helyzet szerint. Az utcai parkolásért hétfőtől péntekig 8-18 óráig, egyes övezetekben 20 óráig kell fizetni.

Blaha Lujza tér környéke

A Blaha Lujza téren a 4/6-os villamos és a 2-es metró is megáll, így innen a város szinte bármely pontja könnyen megközelíthető. A közvetlen közelben található az Agape, az Akácfa és a Locust Tree Apartmanház, amelyek teljesen felszerelt új építésű apartmanokkal rendelkeznek. Minden apartmanhoz saját konyha és fürdőszoba, a legtöbbhöz erkély tartozik. Egylégterű (studió) lakásokat és többlégterű (külön nappalival és hálószobával rendelkező) apartmanokat egyaránt lehet bérelni. Az utóbbi szállástípus családok részére is kiválóan megfelel. Holtszezonban akár már 9-10 ezer Ft körüli összegért (reggeli nélkül) is kibérelhetünk egy kisebb apartmant. Ezen a környéken mindenhol fizetős az utcai parkolás, jelenleg 440 Ft/óra. Őrzött mélygarázsban kb. 3-4 ezer Ft/nap a parkolás díja.

Astoria környéke

Ha a belvároshoz még közelebb szeretnénk megszállni, az Astoriánál található Elite Apartmanok és Astra Apartmanok, a Ferenciek terénél pedig a Club Apartmanok várják a vendégeket 1, 2 és 3 szobás apartmanokkal. Az utcai parkolás ezen a környéken mindenhol fizetős, 440 Ft/óra, de vannak védett övezetek is, ahova engedély nélkül be sem szabad hajtani. Az őrzött mélygarázsok ára kb. 3-4 ezer Ft/nap ártól indul.

Zugló

A belvárostól csak egy kicsit távolabb, a 7-es busszal könnyen megközelíthető helyen található a Dominik Panzió és Hostel (kb. 5000 Ft / szoba / éj ártól reggeli nélkül; a fürdőszobák a folyosóról nyílnak) valamint a Carmen Panzió (kb. 6000 Ft / szoba / éj ártól reggeli nélkül; fürdőszobás szobák). Ezeken a helyeken olcsó, de tiszta szobák várják a vendégeket és ingyenes az utcai parkolás.

Újlipótváros

A Nyugati pályaudvar és a WestEnd bevásárlóközpont közelében, a 3-as metró Lehel téri megállójánál található a Judit Apartman és a Leslie Apartman, ahol konyhasarokkal rendelkező studio apartmanok várják a vendégeket (szezonon kívül kb. 9000 Ft / szoba / éj ártól). Az utcai parkolás ára 440 Ft/óra, a szálláshelyek őrzött parkolója kb. 1500 Ft / nap ártól elérhető.

A Margitszigettel szemben a pesti rakparton horgonyzó Fortuna Szállodahajó hostel kategóriájú szobái (ifjúsági szállás) is nagyon olcsó szálláslehetőséget jelentenek, akár már kb. 4500 Ft / szoba / éj ártól reggelivel, de közös használatú zuhanyzóval. A parkolásért a rakparton is fizetni kell.

Buda

A budai oldalon, de a pesti Belvárostól sem messze, az M1/M7 autópálya felől is könnyen megközelíthető helyen található a Bara Hotel. A szálloda junior és guesthouse (vendégház) kategóriájú szobái jelentik az egyik legolcsóbb budai szállás lehetőséget, holtszezonban akár már kb. 5000 Ft / szoba / éj ártól (saját fürdőszobával, reggeli nélkül). A környéken ingyenes és fizetős parkoló övezet is van, nem mindegy tehát, hova parkolunk. A szálloda saját mélygarázsa kb. 3000 Ft / nap áron elérhető.

Ha a budai dombok között, zöldövezetben szállnánk meg inkább, a Budai Hotel és a Sas Club Hotel lehet a jó választás. Itt mindenhol ingyenes a parkolás.

Óbudán, a 3. kerületben az Attila Hotel, a Hotel Rozália és az Alfréd Panzió kínál gazdaságos szállást, ingyenes parkolási lehetőséggel.

Külső kerületek

Aki a pesti oldalon valamelyik külső kerületben keres olcsó szállást, annak is számos lehetőség áll rendelkezésére. A 15. kerületben a Hotel Palota, a 16. kerületben, a HÉV vonala mellett a Hotel Krisztina, a 19. kerületben, a Kőbánya-Kispest metrómegálló közvetlen közelében a Hotel Chesscom, és a Budapest és Vecsés határán, a reptér közelében található Sarokház Panzió is gazdaságos lehetőséget jelent.

Ifjúsági szállások

Ha valaki igazán olcsó szállást keres Budapesten és kellő kalandvágyat érez magában, a hátizsákos turizmus világába is bevetheti magát. A budapesti hostelek (All Central Hostel, Marco Polo, Rila Hostel, stb.) hálótermeiben akár már 2500-3000 Ft-ért (reggeli nélkül) kaphatunk egy ágyat. A 4, 8 vagy akár 12 ágyas hálótermekben általában minden vendég részére egy zárható szekrényt biztosítanak. A fürdőszobák közös használatúak.

Ön szállt már meg olcsó, de jó budapesti szálláshelyen?

A szoba.hu teljes budapesti szállás kínálata itt található.

Hozzászólások

hozzászólás