Blog


Kastélyszállók

Közzétéve:
 

Letűnt korok hangulata ötvözve a mai kor kényelmével, fűszerezve egy kis kényeztetéssel és romantikával. Mindez csodálatos természeti környezetben. Nagyjából így lehet röviden összefoglalni mindazt az élményt, ami ránk vár, ha ellátogatunk valamelyik hazai kastélyszállóba.

 
 

 

Budapesti Karácsonyi Vásár

Közzétéve:
 

Idén már 15. alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A hagyományokkal ellentétben a rendezvény időtartama az idén jelentősen lerövidült. A vásár csak november 27-én nyit és december 24-én be is zár. Ez már a 3. év, hogy a Bazilika előtti téren is kigyúlnak a fények és jégpálya is várja a látogatókat az Adventi Ünnepen.

A Budapesti Karácsonyi Vásár az elmúlt másfél évtizedben Európa egyik legszebb karácsonyi forgatagává nőtte ki magát. A hagyományos gasztronómiai finomságok mellett ebben az évben nagyobb hangsúly kerül a kulturális sokszínűségre. Idén is lesz díszvendég város, amely bemutatkozik hagyományaival, kínálatával. A vásár kísérőprogramjaként hagyományőrző együttesek, táncosok, zenészek szórakoztatják majd a látogatókat.

 
 

 

Szállodai étkezések

Közzétéve:
 

Mai blogbejegyzésünkben a szállodai étkezésekkel kapcsolatos főbb fogalmakat, tudnivalókat foglaljuk össze röviden. Fontos kiemelni, hogy ezek a meghatározások csupán tájékoztató jellegűek, az egyes szálláshelyeken eltérő tartalom társulhat ugyanahhoz a fogalomhoz.

 
 

 

A Balaton télen

Közzétéve:
 

Arról, hogy milyen varázslatos tud lenni a balatoni nyár, szinte mindenkinek van valamilyen élménye. Még a KFT együttes is megénekelte legendás dalában. Na de mi a helyzet a téllel? Erről sokáig csak a Balaton környékén élők tudtak, de szerencsére az utóbbi években egyre többen vannak, akik felfedezik a téli Balaton szépségeit.

 
 

 

Budapesti szállás metrómegálló közelében

Közzétéve:
 

Aki budapesti tartózkodása során nem szeretne vezetni, és a tömegközlekedési eszközök közül a metrót részesíti előnyben, célszerű ha előre tájékozódik az egyes hotelek elhelyezkedéséről. A város különböző részein, minden kategóriában lehet metró közeli szállást találni. Mai blogbejegyzésünkben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 
 

 

Borhotelek

Közzétéve:
 

A borturizmus fellendülését jelzi, hogy Magyarország borvidékein egyre több borhotel várja a vendégeket, ahol nemcsak megszépülhetünk és feltöltődhetünk, hanem közben kiváló minőségű borokat is kóstolhatunk.

Azt, hogy a jó minőségű borok fogyasztása egészséges, már régóta tudjuk. Pár éve azonban itthon is egyre elterjedtebbek a boralapú, úgynevezett vinoterápiás wellness kezelések. A módszert már az ókorban is alkalmazták, már akkor felismerték ugyanis a bor és a szőlő különböző hatóanyagainak jótékony hatásait. A tápláló vinoterápiás készítmények fiatalítják a bőrt, hidratálnak és tonizálnak, míg a bor gyümölcssavai elhalványítják a foltokat. Talán a legértékesebb összevető a szőlő magjából préselt olaj, amit a legjobb hidratálók között tartanak számon.

 
 

 

A Gellért Szálló fantomja

Közzétéve:
 

A Danubius Hotel Gellért idén rendhagyó Halloween partit rendezett. Az alkalomra valóságos kísértetkastéllyá változott a szálloda, szellemes meglepetésekből és hátborzongató elemekből nem volt hiány. A vendégeket a hotel rejtett részeibe is elkalauzolták: az épület alatt húzódó alagút és barlang, valamint a kupola megtekintése sem maradt ki a programból. Sőt, egy rövid időre még a fantom is felbukkant…

 
 

 

Belföldi all-inclusive szállodák

Közzétéve:
 

Talán nem mindenki tudja, hogy az all-inclusive szolgáltatás Törökország, Egyiptom és Tunézia szállodáiból ered és magyarul azt jelenti: „minden benne foglaltatik”. Vagyis a szálláson és étkezésen kívül további szolgáltatások is. Az all-inclusive szolgáltatás elterjedésének eredetileg az volt az oka, hogy a szálloda nem a városközpont közelében állt vagy az adott országban a közbiztonság nem volt elég jó ahhoz, hogy a turisták étterembe menjenek, vásárolgassanak.

Jelenleg már magyarországi szállodákban is léteznek all-inclusive ajánlatok. Ezek mögött persze nem a fenti okok állnak; az itthoni hotelek az egyre erősebb piaci versenyben igyekeznek minél sokrétűbb szolgáltatásokkal minél több vendéget magukhoz csábítani. Mielőtt lefoglaljuk a szállást, érdemes tájékozódni, hogy mit tartalmaz egészen pontosan az all-inclusive ellátás, mert ennek értelmezése szállodánként eltérő.

 
 

 

Téli sztárparádé a szállodákban

Közzétéve:
 

Az év vége hagyományosan családi ünnep, a rokonlátogatás, a barátokkal való találkozás időszaka. Ugyanakkor sok munkahelyen ilyenkor van a legnagyobb hajtás, amit még megfejel a karácsonyi ajándékok beszerzése körüli hajcihő is. Ezért is döntenek évről évre egyre többen úgy, hogy bejglisütés helyett inkább egy wellness szállodában pihenik ki a fáradalmakat és készülnek fel az új év kihívásaira.

Sok szállodának van karácsonyi és/vagy szilveszteri ajánlata, ezeket nem árt jó előre lefoglalni, mert a helyek gyorsan elfogyhatnak. A wellness hotelek általában kényeztető kezelésekkel, gyerekprogramokkal, gálavacsorával igyekeznek minél több vendéget magukhoz csábítani. Mai bejegyzésünkben azokból a téli ünnepi csomagajánlatokból válogattunk össze néhányat – a teljesség igénye nélkül –, ahol sztárvendégek fellépése teszi színesebbé a programkínálatot.

 
 

 

Hazai sípályák

Közzétéve:
 

Bár soha nem leszünk sínagyhatalom, a technikai fejlődésnek köszönhetően ma már nem kell feltétlenül külföldre utaznunk, ha síelni szeretnénk egy jót. A hazai sípályák akkor is kapóra jönnek, ha nincs időnk egy külföldi útra vagy ha szeretnénk a felszerelésünket kipróbálni. A téli sportok szerelmesei az ország különböző pontjain találhatnak maguknak megfelelő terepet a síeléshez.

 
 

 

Fürdővel összekötött szállodák

Közzétéve:
 

Magyarországon van a második legnagyobb felszíni termálvíz-készlet a világon, ez adja hazánk egyik legfőbb turisztikai vonzerejét. A fürdőzéssel, wellness-szel egybekötött pihenések persze nem csak a külföldiek körében népszerűek. Itthon is egyre jobban elterjedt kikapcsolódási forma a wellness központokban vagy gyógyfürdőkben való pihenés.

Gyógyvizeink számos egészségügyi problémára nyújtanak enyhülést, míg a masszázsok, wellness kezelések nemcsak a testi tüneteket enyhítik, de segítenek az ellazulásban, a mentális felfrissülésben is. A fürdőzést még kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi, amikor a szállodából közvetlen átjárás van a fürdőbe. Így akár egy szál törölközővel a vállunkon, papucsban is átmehetünk. Segíti a hétköznapi dolgoktól való elszakadást, ha egy hétvégére elvonulunk egy olyan wellness szállodába, ahol még az utcára sem kell kimennünk, ha éppen úgy tartja kedvünk.

 
 

 

Hegyvidéki szállodák

Közzétéve:
 

Jó levegő, csend, nyugalom, a természet közelsége, aktív kikapcsolódás – akiknek ilyen elképzelésük van a pihenésről, azok nem fognak csalódni, ha valamelyik hegyvidéki szállodát veszik célba. Magyarország szerencsére gazdag nemcsak gyönyörű hegyekben, erdőkben, hanem az ide épült, jó minőségű szállodákban is.

Ezek a szálláshelyek minden évszakban kínálnak programot: enyhülést a nyári kánikula ellen az erdei utakon, síelési, bobozási lehetőséget vagy egyszerűen csak kerékpározási lehetőséget az éppen megújuló vagy elcsendesedni készülő természetben. Aki a sportolás, kirándulás után igazi feltöltődésre vágyik, annak a négycsillagos wellness szállodák között ajánlatos keresgélnie.

 
 

 

Bababarát szállodák

Közzétéve:
 

Ha gyerekekkel vágunk neki a nyaralásnak vagy akár egy hosszú hétvégének, minden kicsit több szervezést és odafigyelést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a pihenésről. Ma már itthon is egyre több családbarát szálloda működik, amelyeknek az az elsődleges célja, hogy gyerekekkel érkező családok számára is lehetővé tegye a tartalmas időtöltést és nem utolsósorban a szülők számára a feltöltődést.

Mitől lesz egy szálloda valóban gyerekbarát? A szolgáltatások persze széles skálán mozognak: vannak szállodák, ahol a digitális lázmérőtől elkezdve az etetőszéken és a kiságyon át a babakádig mindent biztosítanak. A legfelkészültebbek ebből a szempontból talán a nagyobb wellness szállodák, a nagy wellnessközpontok akár néhány hónapos babák fogadására is alkalmasak. De családi ajánlatokkal ma már nagyon sok szálláshely rendelkezik. Van azonban néhány alapvető kritérium, amelynek mindenképpen meg kell felelnie egy szálláshelynek ahhoz, hogy kiérdemelje a gyerekbarát jelzőt.