Blog


Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok

Közzétéve:
 

2012-ben új ünnepe született Pécsnek, a kultúrának és a művészetnek egyaránt. Idén ez a különleges esemény még a Pécsi Tudományegyetem hallgatói napjával is kiegészül.

Idén május első három napjára vár mindenkit szeretettel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed. A korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg izgalmas program vár minket, és mivel ebben az évben a fesztivál az egyetemi hallgatók önkormányzatával karöltve jön létre, egészen biztosan minden korosztálynak különleges élményben lesz része.

 
 

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Közzétéve:
 

Ma újra kezdetét veszi az egész fővárost megmozgató Budapesti Tavaszi Fesztivál. Számtalan program miatt lesz érdemes az ország, vagy akár a világ másik végéből is eljönni. Mai cikkünk ezek közül mutat be néhányat.

Idén 34. alkalommal rendezik meg a világhírű Budapesti Tavaszi Fesztivált. A külföldi irodák már hónapokkal ezelőtt megkezdték a jegyek árusítását, és itthon is nagy az érdeklődés a színes programok iránt. Nézzük meg, idén hol számíthatunk a legizgalmasabb rendezvényekre március 21. és április 6. között.

 
 

 

Kalandparkok

Közzétéve:
 

A pihenést nem csak szállodák, városnéző túrák és kirándulások jelenthetik. A sport éppen ilyen kiváló módja a kikapcsolódásnak, és a kalandparkok kiválóan alkalmasak erre a célra, hisz itt a mozgás az önfeledt szórakozással párosul.

 
 

 

Győr, a négy folyó városa

Közzétéve:
 

A négy folyó városa mindenkinek tartogat valamit. Művészet- és természetbarátok, pihenni és kikapcsolódni vágyók ezrei keresik fel Győr városát az év minden szakában. Cikkünkben megmutatjuk a város legérdekesebb, legszebb, legkellemesebb helyeit.

Győr a legkülönlegesebb természeti és kulturális értékeket rejti magában. Művészetrajongók, természetbarátok, pihenni vágyók egyaránt tökéletes lehetőségeket találhatnak a kikapcsolódásra és a szórakozásra.

 
 

 

A napfény városa: Szeged

Közzétéve:
 

A Dóm, a Tudományegyetem, a Szabadtéri Játékok, a téliszalámi – rengeteg minden csalogathat minket Szegedre. Megmutatjuk, mik azok a helyek, amiket nem szabad kihagyni a napfény városában.

Magyarország harmadik legnagyobb városát sosem lehet egészen felfedezni. Szeged minden alkalommal képes egy új arcát megmutatni, miközben utcáinak varázslatos hangulata mit sem változik.

 
 

 

Miskolci kocsonyafesztivál

Közzétéve:
 

Látványos ételbemutatókkal, gazdag kulturális programkínálattal és különleges hangulattal várja az érdeklődőket a XIV. Kocsonyafesztivál 2014. március 7-9. között Miskolcon. A rendezvény az idén új időpontban és új helyszínen várja a látogatókat, mint ahogyan az az elmúlt 13 évben megszokott volt. Ezúttal Miskolctapolcán, az Iglói úton, a Barlangfürdő közelében kerül megrendezésre.

 
 

 

Szállodák bowlingpályával

Közzétéve:
 

A bowling igazi családi-baráti sport, ami a kezdők számára is szórakoztató. Ha a szabadidejében szeret bowlingozni vagy szívesen kipróbálná ezt a sportot, akkor a cikkünkben szereplő szállodákban érdemes szobát foglalnia. A bowlingpálya céges rendezvények esetén is jól jöhet, a játék csapatépítő programnak is kiváló.

 
 

 

Budapesti termálhotelek

Közzétéve:
 

Budapest híres termálforrásai gyógyító erejéről. Ez a világ egyetlen nagyvárosa, ahol több mint 80 termálvíz forrás található. Mai cikkünk öt olyan szállodát mutat be, amely remekül használta ki ezeket az adottságokat.

 
 

 

Nemzeti parkok

Közzétéve:
 

Hazánk területén számos összefüggő vagy mozaikos elrendezésű nemzeti park található, a kiemelten védett területek közül több a Világörökség része. A nemzeti parkok nemcsak remek kirándulóhelyek, de segítségükkel sokat tanulhatunk a természetről, az állatokról. Arra is jó lehetőséget kínálnak, hogy természetes közegükben figyeljünk meg jellegzetes vagy éppen veszélyeztetett növény- és állatfajokat.

 
 

 

Látnivalók a Dunakanyarban

Közzétéve:
 

A Dunakanyar kitűnő egynapos kirándulási lehetőséget kínál. Ez egy csodás vidék, amit a Duna rajzolt meg és a fővárostól sincs messze. Ha egyszer arra visz az utunk, ezeket a helyeket semmiképp se hagyjuk ki terveinkből…

 
 

 

Miskolci Kocsonya Farsang

Közzétéve:
 

A Miskolci Kocsonya Farsang 2014. február 20-23. között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Ezeken a napokon a híres miskolci kocsonya számos verzióját megkóstolhatják azok, akik kilátogatnak a rendezvényre. A gasztronómiai programokat koncertek és családi programok kísérik. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

 
 

 

Randevú a Lánchíd fényében

Közzétéve:
 

Mindenki álmodik egy tökéletes estéről, amikor kedvesével eltölthet néhány meghitt pillanatot, ami aztán örök élmény marad. Ünnepelje a budapesti Vén Hajó Étterem fedélzetén február 14-ét, a Valentin napot! Ezen az estén a csillagok alatt a Lánchíd és Budapest éjszakai fényei ragyognak. Önt és Kedvesét pedig a szállodahajó séfje igyekszik lenyűgözni a különleges Valentin-napi fogásokkal. A hangulatról zongorista, az ajándék szál rózsáról pedig a hajó személyzete gondoskodik. A menü mellé a vendégeknek lehetőségük nyílik egy ingyenes sétahajózásra is, amely a Vén Hajó Étterem mellől indul.

 
 

 

Budapesti fürdők

Közzétéve:
 

Az ország legismertebb fürdőit bemutató cikksorozatunk (1, 2, 3, 4, 5) nem lenne teljes a főváros említése nélkül. Így a sorozat záró részeként mai írásunkban Budapest legnépszerűbb fürdőit vesszük sorra.

 
 

 

Balaton környéki fürdők

Közzétéve:
 

Manapság már sokan döntenek úgy, hogy a hideg és a téli szürkeség ellen valamelyik fürdőben lazulva védekeznek. Szerencsére Magyarország gazdag jó minőségű termál- és gyógyvizekben. Mindegy, az ország melyik felén lakunk, könnyen találunk a lakóhelyünkhöz közel eső fürdőt vagy wellness központot. A fürdőzés nemcsak a víz jótékony hatása miatt hasznos, de a kikapcsolódásnak ez a formája erősíti az immunrendszerünket is, mindamellett, hogy remek családi program.

Most induló cikksorozatunkban régiónként bemutatjuk az ország legnépszerűbb fürdőit, mai bejegyzésünkben a Balaton környéki fürdőkkel kezdünk: Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány és Siófok következik.

 
 

 

Budapesti bevásárlóközpontok

Közzétéve:
 

Vannak, akik szidják a bevásárlóközpontokat, mégis évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek itthon. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ezek a plázák könnyen megközelíthetők, hosszú a nyitvatartási idejük és szinte mindenféle bolt megtalálható bennük.

Ilyenkor karácsony előtt talán még azok is útba ejtenek egy-két budapesti bevásárlóközpontot, akik amúgy év közben a közelébe sem mennek ezeknek a gigantikus üzletházaknak. Az ünnepek előtti hajszában nagy segítség lehet, ha nem kell ezerfelé rohangálnunk, hanem elég egyetlen plázát végigjárnunk ahhoz, hogy megtaláljuk mindenki ajándékát és mindazt, amire az ünnepek alatt szükségünk lehet. Az is a bevásárlóközpontok javára írható, hogy itt mindenféle árkategóriájú üzlet megtalálható, hiszen vannak olcsó, közepes kategóriájú és exkluzív üzletek is. Nézzük, miből választhatunk, ha plázázásra adjuk a fejünket Budapesten!

 
 

 

Állatkertek és vadasparkok

Közzétéve:
 

A legtöbb gyerek odavan az állatokért, és valljuk be, egy állatkerti látogatás még felnőttként is jó program lehet. Persze sokan vannak, akik helytelenítik az állatok fogságban tartását, de az az igazság, hogy egy jó állatkert manapság sokkal több logó orrú állatok szűk ketrecben való mutogatásánál.

Az első állatkertek az ókori Kínában és Mezopotámiában jöttek létre, magának Nagy Sándornak is volt saját vadasparkja. A középkori európai uralkodók odavoltak a  különleges állatokért. Az első modern állatkert a 18. század közepén nyílt a Bécs melletti Schönbrunnban.